Την ικανοποίησή του για τα βήματα που έχει κάνει η ηγεσία του ΥπΑΑΤ και η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο την εξυγίανσή του εξέφρασε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τη διοίκηση του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση των έξι από τις δώδεκα παρατηρήσεις της ΕΕ, σύμφωνα με υποδείξεις που είχε κάνει από καιρό η ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Οι κ.κ. Βοϊιτσεχόφσκι και Αυγενάκης συμφώνησαν με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει εκ νέου συνάντηση, τεχνικού χαρακτήρα, στις 11 Ιουνίου, προκειμένου να εξετασθεί η πρόοδος υλοποίησης και των λοιπών επισημάνσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις εκκρεμότητες που έχουν εντοπισθεί από τα στελέχη της κοινότητας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τις εκκρεμότητες. Ήδη έχουμε διορθώσει τις έξι από τις δώδεκα παρατηρήσεις που έχουν έγκαιρα, πολύ έγκαιρα εντοπίσει και δεσμευθήκαμε ότι όλα θα υλοποιηθούν σε άμεσο χρόνο, δεδομένης της προτεραιότητας που δίνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας στην λειτουργία του Οργανισμού με διαφάνεια και συνέπεια απέναντι στους αγρότες.

Οι κ.κ. Βοϊιτσεχόφσκι και Αυγενάκης συμφώνησαν με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει εκ νέου συνάντηση, τεχνικού χαρακτήρα, στις 11 Ιουνίου, προκειμένου να εξετασθεί η πρόοδος υλοποίησης και των λοιπών επισημάνσεων

Από πλευράς Επιτρόπου εισπράξαμε κολακευτικά λόγια. Αναγνώρισε τις προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως για τον πρωτογενή τομέα. Εντόπισε και ο ίδιος όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο όσων συνέβησαν στη Θεσσαλία και στον Έβρο. Και βέβαια αναγνώρισε όλο αυτό που γίνεται στο διάστημα των τελευταίων μηνών στον Οργανισμό, στα θέματα που έχουν εντοπίσει οι Κοινοτικοί.

Δώσαμε ραντεβού στις 11 Ιουνίου, όπου πλέον σε τεχνικό επίπεδο θα συνομιλήσουν η διοίκηση αλλά και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ με αντίστοιχα στελέχη της Κοινότητας για να δούμε την πρόοδο όλων αυτών που ήδη παρουσιάσαμε βήμα προς βήμα σήμερα.

Είμαι αισιόδοξος. Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αυτό που λέει το εννοεί. Η πορεία προς την διαφάνεια, την κάθαρση, αλλά κυρίως την οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μονόδρομος και θα πορευθούμε μαζί με τους Έλληνες αγρότες. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και υλοποιούμε βήμα προς βήμα όλα αυτά που έπρεπε χρόνια πριν να έχουν γίνει».

Στη συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιάνους Βόιτσεχόφσκι, μετείχαν επίσης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης και οι αντιπρόεδροι, Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη 18χρονου στον Βόλο για κατοχή κάνναβης
Επόμενο άρθροΕσπευσμένα τα μεσάνυχτα στο Νοσοκομείο Βόλου 43χρονη από την Σκιάθο