Ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά βγήκε στην άκρη για τη διενέργεια ελέγχου και διαπιστώθηκε ότι μέσα στις μπανάνες που μεταφέρονταν υπήρχαν κρυμμένα 46 κιλά κοκαΐνης.

Οι διεξοδικοί έλεγχοι των τελωνειακών ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, εντόπισαν και κατέσχεσαν 46 κιλά κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες.

Βρήκαν 40 συσκευασίες με κοκαΐνη – Τα «έσοδα» υπολογίζονται στα 2 εκατ. ευρώ

Πιο συγκεκριμένα, το ύποπτο κοντέινερ με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου. Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.

Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους σαράντα έξι κιλών και τετρακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (46,445 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ.


Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ).

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦορολοταρία Απριλίου: Έγινε η κλήρωση για τα 50.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΤο ΚΚΕ παίζει με Γεωργιάδη – Κασσελάκη στο tik tok: «Μάντεψε ποιος»