Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία τον μήνα Μάιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μόνο μέσα στον Μάιο μέχρι σήμερα, έχουν συλληφθεί 1.000 δράστες περιστατικών ενδοοικογενειακή βίας ενώ οι σχετικές καταγγελίες  είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι.

«Ανοίγουν περισσότερα στόματα»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέδωσε αυτή τη μεγάλη αύξηση στις καταγγελίες που έχει ως συνέπεια και τον μεγάλο αριθμό συλλήψεων στο γεγονός ότι περισσότερα θύματα και κυρίως οι γυναίκες βρίσκουν πλέον τη δύναμη να μιλήσουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά πλέον ανοίγουν περισσότερα στόματα και οι γυναίκες καταγγέλλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί. «Οι γυναίκες αυτές προστατεύονται» σημείωσε υπουργός και τόνισε ότι «αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία».

Εγκληματικότητα

Σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι, ναι μεν έχουν μειωθεί οι δείκτες και λόγω της αύξησης των αστυνομικών αλλά και των ελέγχων που γίνονται, όμως προτεραιότητα τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης, είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, δηλαδή των κλοπών, των διαρρήξεων κλπ που ταλαιπωρούν τους πολίτες. «Μια σειρά από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες πραγματικά δημιουργούν και ένα αίσθημα ανασφάλειας στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Το «αντίο» των «πράσινων» στον Χουάνκαρ
Επόμενο άρθροΕισαγγελική έρευνα για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης