Οργή και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κρήτη η απόφαση της Μητρόπολης να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας, που έπεσε από τη γέφυρα της Σταλίδας στο Ηράκλειο.

Η οικογένειά της παραμένει συντετριμμένη και περιμένει απαντήσεις, καθώς οι συνθήκες της πτώσης της μαθήτριας παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες.

Ο θάνατος της Νικολέτας αποδόθηκε από τις Αρχές σε αυτοκτονία. Ωστόσο, οι γονείς, η αδερφή και οι στενοί συγγενείς της σκέφτονται από την πρώτη στιγμή πως η 17χρονη δεν είχε λόγους να δώσει τέλος στη ζωής της.

Όπως λένε στο LIVE NEWS, παρά τα προβλήματα και το bullying που δεχόταν κατά καιρούς στο σχολείο της, η ίδια έδειχνε χαρούμενη, γεμάτη σιγουριά κι αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Κανείς τους δεν μπορεί να πιστέψει πως στο μυαλό της υπήρχαν σκοτεινές, δεύτερες σκέψεις, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως αποφάσισε να γράψει μόνη τον επίλογο της ζωής της.

Οι ίδιοι, δεν είχαν αντιληφθεί κάτι που να τους ανησυχήσει. «Δε μας είχε δείξει τίποτα πως την απασχολούσε, ήταν καλά», λέει ο πατέρας της.

«Δεν είχε κάποιον λόγο να το κάνει, ποιος ήταν ο λόγος να το κάνει;», αναφέρει η αδελφή της.

Δεχόταν bullying ακόμα και από καθηγητή

Οι γονείς και η μεγάλη αδερφή της προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια στο παζλ της τραγωδίας.

Όπως λένε, η αδικοχαμένη μαθήτρια δεχόταν στο σχολείο bullying ακόμα και από έναν καθηγητή της, για την καταγωγή της μητέρας της αλλά και τις σκέψεις της σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου.

«Επειδή η μάνα της ήταν ξένη υπήρχε ένας ρατσισμός έτσι και bullying»

«Έλεγε πολύ αρνητικά λόγια για αυτόν, συνέχεια. Έλεγε ότι δε δίδασκε καλά το μάθημα, ότι είχαν κάποια σύγκρουση και μου έλεγε και στο Ρέθυμνο  ότι έλεγε και κακά πράγματα για τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους», αποκαλύπτει η αδελφή της.

«Μου έλεγε συνέχεια για αυτόν ότι δεν κάνει σωστά το μάθημα (…) ότι δεν του άρεσαν οι άλλες θρησκείες και έλεγε ότι μόνο ο χριστιανισμός. Της άρεσαν οι θρησκείες και το έψαχνε», συμπληρώνει.

«Επειδή η μάνα της ήταν ξένη υπήρχε ένας ρατσισμός έτσι και bullying», αναφέρει ο πατέρας της, με την αδερφή της να σημειώνει:

«Από ό,τι είχα καταλάβει από τα λόγια της τον τελευταίο χρόνο, δεχόταν bullying και υπήρχε bullying και πιο πριν και σε εμένα και σε αυτήν από κάποια παιδιά από το σχολείο μας».

Όλα αυτά η Νικολέτα έδειχνε να τα αντιμετωπίζει με γενναιότητα. Προετοιμαζόταν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ήταν σίγουρη πως θα τα καταφέρει.

Ακόμα όμως και σε περίπτωση αποτυχίας, η ίδια είχε έτοιμο εναλλακτικό πλάνο, για σπουδές στο εξωτερικό.

«Έφυγε κλαμμένη, τρέχοντας»

Στις εικόνες που εξασφάλισε το LIVE NEWS φαίνονται ορισμένα από τα τελευταία, όπως αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, βήματα της 17χρονης στη σύντομη ζωή της.

Είναι πρωί της περασμένης Πέμπτης (23/5), λίγο μετά τις 09:00. Η Νικολέτα έχει φύγει με τα πόδια από το σχολείο της και κατευθύνεται προς τον ΒΟΑΚ. Έχει παραδώσει το διαγώνισμα που έγραψε και είναι μόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή δεν ήταν πρώτη φορά που η 17χρονη έφυγε με τα πόδια από το σχολείο προς το σπίτι της, μια διαδρομή 7,5 χλμ.

Μιλώντας στο MEGA, συμμαθήτρια της 17χρονης αποκαλύπτει πως έφυγε ταραγμένη από την τάξη, πριν φτάσει στη γέφυρα.

«Εγώ γνωρίζω ότι εκείνη τη μέρα ότι δεν είχε γράψει πολύ καλά ή είχε κάτι με το μάθημα και στεναχωρήθηκε με τον δάσκαλό της. Μετά έφυγε τρέχοντας από την τάξη, κλαίγοντας, και πήγε στην τουαλέτα για να σκουπίσει τα δάκρυά της. Εκεί, είδε την καθαρίστρια που καθάριζε, την αγκάλιασε εκείνη την στιγμή. Μετά έφυγε πάλι τρέχοντας μέχρι να πάει στο μονοπάτι και μετά συνέχισε. Νομίζω εκείνη την ημέρα έγινε κάτι γιατί και τα παιδιά και οι δάσκαλοι, ένιωθε ότι ήταν απέναντί της. Έδωσε την κόλλα άδεια,  στεναχωρήθηκε και επέμενε να της την ξαναδώσουν. Νομίζω ότι της την έδωσαν στο τέλος, αλλά είχε θυμώσει πάρα πολύ και γι’ αυτό έφυγε κλαίγοντας», αναφέρει.

Ωστόσο, μητέρα συμμαθήτριας της 17χρονης, από την πλευρά της, λέει πως η μαθήτρια δεν παρέδωσε λευκή κόλλα.

«Ότι θα πήγαινε με τα πόδια στο σπίτι είναι κάτι που το συνηθίζει. Δεν έδωσε λευκή κόλλα ούτε τίποτα. Βοηθούσε ο καθηγητής κάποια άλλα παιδιά και της φάνηκε λίγο άδικο, αλλά μετά βοηθήθηκε και αυτήν, εκείνη την ώρα πιέστηκε στο γραπτό, αλλά μετά έφυγε χαρούμενη. Και το πρωί με το λεωφορείο ήρθε χαρούμενη και στο φεύγα που περπάτησε και έφυγε χαιρέτησε τους πάντες χαρούμενη. Ότι την αφήσανε μόνη της στην εκδρομή στην Τσεχία, δεν υφίσταται ούτε αυτό. Ήταν και η κόρη μου στην εκδρομή αυτήν και την παρακαλούσαν: ‘’Νικολέτα έλα στις φωτογραφίες, έλα μαζί μας’’. Μόνη της επέλεγε να μη συμμετέχει σε κάποια πράγματα και όταν δεν πήγε σε ένα κλαμπάκι που είχαν πάει τα παιδιά το βράδυ, έμεινε καθηγητής μαζί της στο ξενοδοχείο», δηλώνει.

Φεύγοντας από το σχολείο η 17χχρονη εκείνη την ημέρα, δεν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που ναυλώνει η Περιφέρεια για τους μαθητές.

Όπως λέει η αδελφή της, αν είχε γίνει έλεγχος και είχε διαπιστωθεί πως η Νικολέτα δεν ήταν μέσα, θα είχε σημάνει έγκαιρα συναγερμός.

«Αν το λεωφορείο είχε φύγει με όλα τα παιδιά, η Νικολέτα θα ήταν τώρα ζωντανή», τονίζει.

Η Νικολέτα ξεκίνησε μόνη από το σχολείο για το σπίτι της που βρίσκεται δίπλα από τον ΒΟΑΚ και τη γέφυρα που βρέθηκε νεκρή.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα κορίτσι που ακροβατεί στη γέφυρα. Κάποιοι ειδοποιούν την Αστυνομία, ήταν όμως ήδη αργά για την αδικοχαμένη μαθήτρια.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΌσοι με ακολουθείτε πριν την Eurovision ξέρετε πώς στεκόμουν, πώς φοβόμουν!
Επόμενο άρθροΔίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν ένα παιδί νεκρό, είχε χαθεί χρόνος» – Η κατάθεση του γιατρού που έκανε ανάνηψη στη Μαλένα