Στη σημασία των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σημαντική» την αναμέτρηση στις 9 Ιουνίου γιατί η Ευρώπη «μας αφορά όχι μόνο για τους πόρους» αλλά και γιατί «το 2024 είναι δύσκολο έτος και σημαντικές πρωτοβουλίες θα καθορίσουν το μέλλον».

Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε την κινδυνολογία και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδες εξαγγελίες που δεν είναι εφικτές ρίχνοντας το «καρφί» πως «δεν μπορούμε να ζήσουμε εποχές 2012 και 2015 και να φτάσουμε στα όρια της χρεοκοπίας».

Αναγνώρισε το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά τόνισε πως βρισκόμαστε «προς τη σωστή κατεύθυνση»

Κάπου εκεί σημείωσε πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας «πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» αναγνωρίζοντας όμως πως «υπάρχει πρόβλημα» και μίλησε για τα «όπλα» που έχει ρίξει για την αντιμετώπισή της: «Έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις», είπε και πρόσθεσε πως «αυτό δεν αρκεί πάντα».

Για τον πληθωρισμό των τροφίμων τόνισε πως είναι «ολίγον υψηλότερος από αυτό της ΕΕ» και πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να καμφθεί.

Για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ είπε πως «δουλεία μας είναι να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις τιμές, να δώσουμε παραπάνω δύναμη στον καταναλωτή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν για τις πολυεθνικές λέγοντας πως στάλθηκε «για να ασκήσουμε περισσότερη πίεση» και ότι η θέση της Ελλάδας την τελευταία 5ετια «έχει ενισχυθεί σημαντικά».

Μίλησε ακόμα για το μέσο μισθό που αυξάνεται και «θα πάει στα 1500 ευρώ», για την ανεργία που υποχωρεί και τη δημιουργία «400.000 νέων θέσεων εργασίας».

Όσον αφορά το δημογραφικό χαρακτήρισε «ανάσα» το επίδομα γέννας και είπε «θα στηρίξουμε τις νέες οικογένειες».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛαμία: Εξετάζονται δείγματα από 20 σημεία για τυχόν εύφλεκτα υλικά – Εν αναμονή του πορίσματος για τη φωτιά
Επόμενο άρθροΤο πιο ακραίο που μου έχει τύχει είναι να τραγουδάω και να μου τραβάνε από κάτω τα κορίτσια το κορδόνι