Την ώρα που 63 παιδιά δηλητηριάστηκαν από τα σχολικά γεύματα σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της χώρας, δίνεται εντολή στον ΕΦΕΤ να ελεγχθούν τα ποτά και τα φαγητά που θα δοκιμάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία μάλιστα παραθέτει και σχετικό έγγραφο με την εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρωθυπουργό, «ως άλλος ‘Λουδοβίκος’ βάζει να δοκιμάζουν τα φαγητά και τα ποτά που του δίνονται, μήπως κι έχει την ίδια τύχη των δεκάδων παιδιών που κατέληξαν στα νοσοκομεία».

Και προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «μάλλον φοβάται πως θα του χορηγηθεί φαγητό από την εταιρεία του κ. Γιαννίτση».

«Να προβούν στον έλεγχο των τροφίμων και των ποτών»

«Θα του λέγαμε όμως να μην ανησυχεί: Στη δική του περίπτωση ισχύει ο νόμος των λίγων κι εκλεκτών που η κυβέρνησή του έχει υποβάλει», τονίζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο έγγραφο που ακολουθεί, αναφέρεται ως θέμα η «Επίσκεψη στα Ιωάννινα του πρωθυπουργού της ψώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την 25-05-2024».

Μεταξύ των ενεργειών που κρίνονται απαραίτητες από το αρμόδιο υπουργείο για λόγους ασφάλειας, καθώς το Σάββατο εκείνο ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νομό Ιωαννίνων, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση της UNESCO στην κεντρική πλατεία της Βίτσας, για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ στη συνέχεια – σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο – «θα παραστεί σε δείπνο» σε εστιατόριο της περιοχής, ήταν η εντολή στην «Περιφέρεια Ηπείου: Διεύθυνση Υγιεινής & ΕΦΕΤ Ηπείρου, να προβούν στον έλεγχο των τροφίμων και των ποτών που θα παρασχεθούν στον εν θέματι επίσημο».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία του «Mini Lord» που ναυάγησε στον κόλπο των Μεγάρων – Τι συνέβη τη μοιραία νύχτα του 1976
Επόμενο άρθροΜεγάλη επικράτηση της ΔΑΚΕ στις εκλογές των καθηγητών στη Μαγνησία