Κυκλοφορεί με ένα μπιτόνι και έναν σωλήνα στα χέρια και αδειάζει κάθε ντεπόζιτο από μηχανή που βρίσκει στο πέρασμά του. Ο λόγος για τη δράση ενός άνδρα στον Άγιο Παντελεήμονα που εμφανίζεται επανειλημμένα να κλέβει καύσιμα.

Οι μαρτυρίες και τα βίντεο ντοκουμέντα που παρουσιάζει αποκλειστικά το LIVE NEWS φανερώνουν τη δράση του στην περιοχή. «Είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος και το έχει κάνει και σε άλλους. Το έχει κάνει σε πολλά άτομα βασικά», ανέφερε θύμα κλοπής.

Το modus operandi του δράστη

Κάμερα ασφαλείας τον εντοπίζει να κινείται προς τον στόχο του. Πάει στην πρώτη μηχανή που είναι παρκαρισμένη πάνω στο πεζοδρόμιο. Σκύβει, βάζει κάτω το άδειο μπιτόνι και προσαρμόζει τον σωλήνα στο ντεπόζιτο της μηχανής. Το στερεώνει και σηκώνεται.

Κάνει βόλτες τριγύρω για να μην τραβήξει τα βλέμματα και παρατηρήσει κάποιος τι ακριβώς κάνει. Περνάει ένα λεπτό και η βενζίνη αρχίζει να χύνεται και να κυλάει στο πεζοδρόμιο.

Έχει αφήσει το μπιτόνι με τη βενζίνη να ξεχειλίζει και κοντοστέκεται στη γωνία. Συνεχίζει τις βόλτες. Ένα λεπτό αργότερα επιστρέφει στη μηχανή. Σκύβει, φτιάχνει πάλι τον σωλήνα και το μπιτόνι και φεύγει.

«Το θέμα δεν είναι ότι κλέβει τη βενζίνη, αλλά η ζημιά»

«Μου έκοψε όλους τους σωλήνες, δεν είναι το θέμα ότι θα πάρει 5€ βενζίνη, το θέμα είναι η ζημιά. Γιατί μετά η μηχανή μένει εκεί. Πρέπει να το πας στο συνεργείο, πρέπει να πάρεις βενζίνη με μπουκάλι να βάλεις μέσα στη μηχανή, δηλαδή είναι ταλαιπωρία όλο αυτό», είπε θύμα κλοπής.

Όπως καταγγέλλουν άνθρωποι της γειτονιάς, ο συγκεκριμένος άνδρας τους είναι γνωστός φατσικά, καθώς είναι κάτι που κάνει επανειλημμένα.

«Αυτός πάει και κλέβει βενζίνη σε όλα τα μηχανάκια. Όπου βρει μηχανές παρκαρισμένες πάει, τις βλέπει, τις τσεκάρει και πάει και κλέβει την βενζίνη. Το θέμα δεν είναι ότι κλέβει την βενζίνη, το θέμα είναι ότι κάνει ζημιά. Εμένα την πρώτη φορά μου είχε κάνει 200€ ζημιά».

Έπεσε θύμα κλοπής δύο φορές σε έναν μήνα από τον ίδιο δράστη

Για τον άνθρωπο που καταγγέλλει το περιστατικό στο LIVE NEWS, είναι η δεύτερη φορά που πέφτει θύμα του συγκεκριμένου μέσα σε ένα μήνα.

«Τη πρώτη φορά βασικά μου έκανε μεγάλη ζημιά, την δεύτερη τον είδαμε από τις κάμερες, γιατί έβαλα κάμερα για αυτό το λόγο και τον είδε ένας γείτονας και του φώναζε, ήταν στο μπαλκόνι».

Σχεδόν καθημερινά, εξακολουθούν να βρίσκουν άδεια τα ντεπόζιτα με τον άνδρα που φαίνεται στο βίντεο να συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τραγωδία με νεκρό 36χρονο – Εκτελούσε εργασίες και καταπλακώθηκε από την οροφή σπιτιού
Επόμενο άρθροΚίνηση στους δρόμους – Πού σημειώνονται καθυστερήσεις