Τον τόπο που γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, στην Κερασίτσα Τριπόλεως επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο του πολιτικού, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τους αγώνες για την Ειρήνη και την Δημοκρατία.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 1961 ο Λαμπράκης εξελέγη βουλευτής Πειραιά συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη».

Στις 21 Απριλίου 1963 αψηφώντας σχετική απαγόρευση της αστυνομίας, πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών, πριν τελικά συλληφθεί και κρατηθεί για μερικές ώρες.

Στις 22 Μαΐου, καθώς εξερχόταν από συγκέντρωση για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από παρακρατικούς. Τραυματίστηκε βαριά και υπέκυψε στα τραύματά του λίγες μέρες μετά στις 27 Μαΐου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτάση εργασίας σήμερα από τους αναισθησιολόγους του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού – «3.000 χειρουργεία σε αναμονή»
Επόμενο άρθροΗ Βέρα Γουάνγκ είναι ο θηλυκός «Μπέντζαμιν Μπάτον» – Η 74χρονη ιέρεια της μόδας δε γερνάει ποτέ