Λίγες μέρες πριν μπει ο Ιούνιος, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για υψηλές θερμοκρασίες που θα κρατήσουν τουλάχιστον μια εβδομάδα. Προβλέπουν πως το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης έρχεται από το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του, τονίζει να μην «βιάζονται».

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) μέσα από την πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), προτρέπει τους συναδέλφους του να μην «τρέχουν» να γράψουν ποια ημέρα θα είναι η πιο ζεστή χωρίς να αμφισβητεί την άνοδο του υδραργύρου.

Στο κείμενο που τιτλοφορεί «ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ» παρουσιάζει προγνωστικούς χάρτες και γράφει:

«Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις.
Η ζέστη βέβαια έρχεται και αυτό διακρίνεται από την μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa
Στο βίντεο η μεταβολή της θερμοκρασίας στα 850hPa καθώς και οι δύο χάρτες με τις μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασιών μεταξύ τους»

Καταλήγει με παραπομπή στην πρόγνωση της ΕΜΥ.

Προς τα τέλη της εβδομάδας ασφαλέστερη πρόγνωση

Οι μετεωρολόγοι που έχουν προειδοποιήσει ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό, αναφέρουν πως από την Κυριακή και έπειτα ο καιρός αναμένεται να αλλάξει πλήρως και οι θερμοκρασίες να αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά «αγγίζοντας» και τα πρώτα σαραντάρια.

Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Εντυπωσιακές εικόνες από το δρομολόγιο του πούλμαν των παικτών μέχρι τον Πειραιά!
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης: Το κράτος οφείλει να είναι αρωγός στις επιλογές των γυναικών