Με χαμηλά ποσοστά ψηφίζονται οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση στην Ελληνική Βουλή, σύμφωνα με το κείμενο πολιτικής «Τα αντί-ευρωπαϊκά κόμματα στη Βουλή» που δημοσιεύει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.

Στο κείμενο πολιτικής αναλύεται ο βαθμός που κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης υπερψηφίζει ή καταψηφίζει τους νόμους που περιέχουν κυρώσεις ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της ανάλυσης από το 2004 έως το 2023, από τα 15 κόμματα που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση: Τη μεγαλύτερη νομοθετική συναίνεση στα νομοσχέδια της ΕΕ σημείωσε το Ποτάμι υπερψηφίζοντας το 87%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 75,9%, η ΝΔ με 74,4% και ο ΛΑΟΣ με 66,7%.

Τη μικρότερη νομοθετική συναίνεση στα νομοσχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε το ΚΚΕ με 2%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΜέΡΑ25 με 10,5% και η Ελληνική Λύση με 11,1%.

Όσον αφορά τη νομοθετική στάση των κομμάτων στα νομοσχέδια της ΕΕ σε σύγκριση με τη στάση τους στο σύνολο των νομοσχεδίων: το ποσοστό στο οποίο το Ποτάμι υπερψήφισε τα νομοσχέδια της ΕΕ είναι κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο απ’ ό,τι στο σύνολο των νομοσχεδίων, ενώ ακολουθούν ο ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων.

Το ποσοστό στο οποίο η Δημοκρατική Αριστερά υπερψήφισε τα νομοσχέδια της ΕΕ είναι 19 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο απ’ ό,τι στο σύνολο των νομοσχεδίων, ενώ ακολουθούν οι Σπαρτιάτες, η Πλεύση Ελευθερίας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMissing Alert: Εξαφανίστηκε 4χρονη στην Κυψέλη μαζί με την προγιαγιά της που πάσχει από άνοια
Επόμενο άρθροΗ Μαρινέλλα ήταν ήρωας γιατί θέλησε να υποστηρίξει δημόσια τα τραγούδια μου