Η αξιοπρέπεια, η αξιοσύνη, η αξιοκρατία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η υπερηφάνεια, η ειρήνη είναι όλες και όλα στο χέρι σας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο σε συγκεντρωμένους πολίτες.

Ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι «στις 9 Ιουνίου μπορείτε να δώσετε ένα μήνυμα ότι μπαίνει ένα τέλος στο 41%».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε -σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας- ότι «λίγες μέρες πριν τις εκλογές, στην πανέμορφη Ρόδο, στο Νησί των Ιπποτών, αυτό το νησί που θα έπρεπε να έχει τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, με τέτοιο πολιτισμό, με τέτοια φύση, τέτοιες ομορφιές, έπρεπε να έχει ένα νησί που να είναι στελεχωμένο και να μπορεί να καλύπτει και τον τοπικό πληθυσμό, και φυσικά όλους τους επισκέπτες, αλλά πάνω απ’ όλα εσείς έπρεπε να μπορούσατε να ζήσετε σε μία κοινωνία η οποία να μη σας ταλάνιζε μία ακρίβεια – επιλογή του πρωθυπουργού».

«Παίρνουμε το μέρος των αδύναμων συμπολιτών μας»

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο κέρδος, που επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους αντί να δώσει μια ανάσα στον απλό κόσμο, μία μείωση στο ΦΠΑ, που δεν βάζει καν πρόστιμα στις εταιρείες για αισχροκέρδεια, ούτε καν ένα Τειρεσία δεν κάνει για να μην μπορούν αυτές οι εταιρείες να συνδιαλλάσσονται με το κράτος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυστυχώς η κοινωνία έχει γίνει «χαμηλών προσδοκιών» και αυτό πρέπει να αλλάξει.

«Υπάρχουν λύσεις για την ακρίβεια, υπάρχουν λύσεις για τη φορολογία, για να μειωθεί η φορολογία με τόσους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που συζήτησα στη βόλτα που έκανα σήμερα, τρεις ώρες σχεδόν. Όλοι μου λένε το ίδιο. Μου λένε ότι είναι άσχημα τα πράγματα, πιέζονται, κάθε χρόνο και χειρότερα, θέματα με το ΕΦΚΑ, θέματα με την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, με τη φορολογία. Συγχρόνως, οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν από τα υψηλότερα κέρδη που έχουν δει ποτέ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση

«Εμείς είμαστε με τη μεριά των πολλών»

Τόνισε επίσης ότι «εμείς λοιπόν δεν είμαστε με ρεκόρ κερδών σε τεράστιες εταιρείες όσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα πέρα. Εμείς είμαστε με τη μεριά των πολλών, εμείς θέλουμε να έχουμε στο φορολογικό μας σύστημα μια αναδιανομή η οποία να μπορέσει να φέρει φορολογική δικαιοσύνη. Να έχουμε ένα κράτος δικαίου, να έχουμε ανοιχτές αγορές ρυθμισμένες, εργασιακά δικαιώματα, ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να είναι στελεχωμένο ώστε να μπορεί να περιθάλψει τον κόσμο. Όχι σαν την κυρία που γνώρισα πριν, που έχασε 43 χρόνων παιδί και δεν μπορεί να βρει το δίκιο της, που δεν της λέει κανείς γιατί το έχασε, παρά μόνο εάν είναι κάποιος πατέρας βουλευτή μπορεί αυτό να βγει στις ειδήσεις».

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «παίρνουμε το μέρος των αδύναμων συμπολιτών μας, του περιβάλλοντος, της φιλοζωίας, της ειρήνης, και παίρνουμε το μέρος της δικαιοσύνης στη χώρα μας διότι αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι άδικο προς τις νέες γενιές. Είναι άδικο προς αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μία χώρα που δεν μπορούν να ονειρεύονται, που αν έχεις γεννηθεί με το λάθος επίθετο ή στη λάθος συνοικία είσαι καταδικασμένος για μια ζωή. Αυτά είναι πολιτικές επιλογές, θα τις αλλάξουμε, και το πρώτο βήμα θα γίνει την άλλη Κυριακή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Σοβαρό περιστατικό σε ορφανοτροφείο –  Κατήγγειλαν υπαλλήλους για ξυλοδαρμό ανήλικης
Επόμενο άρθροΗ Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ξεσάλωσε για ακόμη μια φορά στην Άννα Βίσση – Ο ξέφρενος χορός της