«Ο σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Πρέπει ο ελληνικός λαός να στείλει ένα μήνυμα για την αλαζονεία του 41%. Είναι σκληρή και ανάλγητη κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε πως είμαστε στον «πάτο» της Ευρώπης, γιατί «έχουμε πρόβλημα στο πολιτικό μας σύστημα» και χρειαζόμαστε «μια νέα σχέση πολιτικών και πολιτών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει αυτόνομος και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα είναι αυτοδύναμος στις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Τα ψέματα της κυβέρνησης»

«Ζητώ ο κόσμος να κάνει την ανατροπή, γιατί η κυβέρνηση είπε ψέματα πέρυσι προεκλογικά. Ψέματα για το έγκλημα των Τεμπών που γνωρίζουμε ότι υπήρχε μονταζιέρα, υπήρχε μυστική συνάντηση δύο μέρες μετά το έγκλημα για να μπαζωθεί, για να ρίξουν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια δήθεν για να ανοίξουν τον σιδηρόδρομο, που ξεκίνησαν δρομολόγια μετά από 25 μέρες», υπογράμμισε.

Και προσέθεσε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε «ψέματα για τις μειώσεις φόρων και ψέματα όσον αφορά το δήθεν οικονομικό θαύμα της χώρας. Τώρα ξέρουμε ότι είμαστε δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη μαζί με Βουλγαρία και δεύτερη από την κορυφή σε έμμεσους φόρους μαζί με τη Σουηδία. Ψέματα όσον αφορά τις επενδύσεις στη δημόσια υγεία, γιατί βλέπουμε ένα ΕΣΥ που καταρρέει, ενώ αποκαλούνται ‘κάφροι και ανθρωπάκια’ οι υγειονομικοί από τον υπουργό Υγείας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ερωτηθείς σχετικά με τα βελτιωμένα στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση για τον πληθωρισμό, σχολίασε πως αυτά δεν απαντάνε στο γιατί ελληνικά προϊόντα πουλιούνται φθηνότερα σε χώρες του εξωτερικού και υπογράμμισε πως στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά, γιατί υπάρχουν «ολιγοπώλια» και «η επιχειρηματικότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προπαγάνδα» και «ψέματα», τόνισε πως τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, θα έδιναν μια «ανάσα» στην οικονομία 2,7 δισ. και τα έσοδα θα ήταν 3,2 δισ. από τα «αντίβαρα» που αφορούν κυρίως στα ολιγοπώλια των τραπεζών. Επιπρόσθετα, τόνισε πως το πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας «δεν κοστίζει τίποτα» στον προϋπολογισμό, ενώ θα είναι σαν «φοροαπαλλαγή» για τους πολίτες.

«Έχω απέναντί μου ένα τεράστιο σύστημα προπαγάνδας»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε την προπαγάνδα που, όπως είπε, «έχει στήσει το Μέγαρο Μαξίμου» και αναρωτήθηκε πώς πληρώνει η ΝΔ όλες αυτές τις διαφημίσεις.

«Βλέπω ομιλία μου στον κινητό και βγαίνει διαφήμιση της ΝΔ. Με 500 εκατ. ευρώ χρέος που έχει αυτό το κόμμα, πώς πληρώνει αυτές τις διαφημίσεις; Εμείς που έχουμε μηδέν ευρώ χρέος, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέτοια ποσά. Αυτή η ανοσία που έχουμε αποκτήσει με τη βρωμιά στην πολιτική στη χώρα μας, είναι μία πολύ κακή εξέλιξη για τον ελληνικό λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχω απέναντί μου ένα τεράστιο σύστημα προπαγάνδας και πρέπει να επικοινωνήσω τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα μέσα που έχω απέναντί μου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το όραμά μου για τα επόμενα δύο χρόνια»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεδίπλωσε το σχέδιό του για την επομένη των ευρωεκλογών, λέγοντας πως «δεν θα κάνουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές. Την επομένη των ευρωεκλογών θα ετοιμάσουμε ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα για όλα τα ζητήματα. Ο καθένας να μπορεί να βρει τον εαυτό του μέσα στο πρόγραμμα. Και όλα αυτά θα γίνουν προτάσεις νόμου».

«Μπορεί κάποιος να μη με συμπαθεί, να με θεωρεί πολύ ξένο, νέο, σύγχρονο για αυτόν. Τουλάχιστον ας κοιτάξει τις προτάσεις μας. Θα υπάρχουν πολλές περισσότερες μέχρι τις εθνικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι στην πατρίδα μου για να προσφέρω. Δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα από την πολιτική όπως άλλοι, που αν τους βγάλεις από αυτόν τον στίβο δεν θα ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους. Θέλω να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για όλους, να μη μείνει κανείς πίσω. Να αλλάξουμε τη χώρα», σημείωσε επίσης.

«Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με την Τουρκία»

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, άσκησε και πάλι κρτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την Τουρκία του Ερντογάν, υπογράμμιζοντας την ανάγκη να υπάρχουν «ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» προτού φτάσουν οι δύο πλευρές στη Χάγη.

Για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία επανέλαβε πως είναι θετικά για την Ελλάδα και ότι αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν ήθελε να το πιστώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.  Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση αν επιθυμεί να αλλάξει την Συμφωνία των Πρεσπών, να απευθυνθεί στο «όμορο» στο ΕΛΚ κόμμα VMRΟ, γιατί «σίγουρα θα συμφωνήσει».

Τέλος, εξέφρασε προβληματισμό για τα προβλεπόμενα υψηλά ποσοστά αποχής από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σχολιάζοντας πως «η κοινωνία σε κάποιο βαθμό βρίσκεται σε παραίτηση». Ωστόσο, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να «δώσει λύσεις» σε σοβαρά ζητήματα, όπως την αμυντική αυτονομία, το ευρωομόλογο, την πράσινη μετάβαση.Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝάουσα: Γενικό μπλακ άουτ προκάλεσε φωτιά σε μονοκατοικία δίπλα στον κεντρικό υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ
Επόμενο άρθροΝεκρός σε τροχαίο 54χρονος Βολιώτης