Ο Βολιώτης συγγραφέας Απ. Στραγαλινός παρουσιάζει στο Βόλο το βιβλίο του «Το πρωί που θα φύγουμε».
Σήμερα Παρασκευή 31 Μαϊου στις 19:30 στο Filippou Café Classique.
Το βιβλίο του Απόστολου Στραγαλινού με τίτλο «Το πρωί που θα φύγουμε» θα παρουσιαστεί αποψε στο Βόλο, στις 7.30 το απόγευμα στο filippou Café (Ερμού 53 – 55 ) με τη διοργάνωση των εκδόσεων «Κριτική», του Filippou Café Classique και του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη».

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν : Ελένη Σταμούλη – δημοσιογράφος, Μαρία Αποστολάκη – Δικηγόρος Δ.Σ.Α., Ελένη Γιάλβαλη – φιλόλογος.
Στην πρώτη συλλογή διηγημάτων του, ο μεταφραστής Απόστολος Στραγαλινός πλάθει με τρυφερή αλλά και σκληρή γλώσσα ιστορίες ανθρώπων που, παρότι ασφυκτιούν καθημερινά από τις αντιφάσεις της σύγχρονης Ελλάδας, εξακολουθούν να ονειρεύονται, να μοχθούν και να προσπαθούν να δραπετεύσουν στο φως, χωρίς να γνωρίζουν πάντα αν βιώνουν τη μία ή την άλλη εκδοχή μιας ζωής που, καθώς περνάει, τους διαφεύγει. Οι ήρωές του, ανέστιοι ιδαλγοί, πλάνητες, αποσυνάγωγοι, περίεργοι, ρομαντικοί, αδικημένοι, «τρελοί» με διάφορους τρόπους, αναζητούν εναγωνίως ένα καινούργιο σύμπαν για να στεγάσουν τις νίκες και τις ήττες τους. Ακολουθώντας την παράδοση των διηγημάτων απόδρασης και φυγής από την αλλοτρίωση, της επιστροφής στην αφετηρία, της αναζήτησης της χαμένης αθωότητας, ο Στραγαλινός καταθέτει ένα μανιφέστο ελευθερίας και υπενθυμίζει ότι όλοι μας έχουμε έναν εαυτό-φυγά, έναν εαυτό στην εμπροσθοφυλακή, που κάποτε αποσπάστηκε από εμάς και έκτοτε προπορεύεται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα της φαντασίας. Έναν εαυτό-φυγά που ξετρυπώνει σανίδες σωτηρίας. Ώσπου ένα πρωί θα αποφασίσει να φύγει και να αποσυνδεθεί επιτέλους εντελώς από τους θανάσιμους καταναγκασμούς και τις δηλητηριώδεις συμβάσεις, φτάνοντας έγκαιρα εκεί που όλα φαντάζουν μικρά, μακρινά κι ασήμαντα.

Ο Απόστολος Στραγαλινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Konstanz. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο RWTH Aachen όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Κατόπιν εργάστηκε ως πολιτικός επιστήμονας στη Γερμανική Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σήμερα εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας και καθηγητής γερμανικής γλώσσας. Η συλλογή διηγημάτων Το πρωί που θα φύγουμε (εκδόσεις Κριτική, 2024) είναι το πρώτο του βιβλίο.
Προηγούμενο άρθροEurostat: Στο 2,3% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο – Στο 2,6% αυξήθηκε στην ευρωζώνη
Επόμενο άρθροΒόλος: «Τρέλανε τα παιδιά με το κομπρεσέρ» – Επεισόδιο με γονείς και εργολάβο έξω από εξεταστικό κέντρο