Δεν είχαν το…….Θεό τους ένας 25χρονος Πακιστανός κι ένας 30χρονος Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Βόλο, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ ο καθένας, χωρίς αναστολή, με δικαίωμα έφεσης, καθώς είχαν ρημάξει ιερούς ναούς της Μαγνησίας!!!
Στο δικαστήριο δήλωσαν ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όταν έμπαιναν στους ναούς και δεν ήξεραν τι έκαναν. Μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, ο 30χρονος ρομά, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Νοέμβριο, για άλλη……..καλή πράξη, φώναζε, ζητώντας να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης και αστυνομικοί τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα, με χειροπέδες.
Οι δύο καταδικασθέντες τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου μπούκαραν στον Ιερό Ναό Παναγία «Τρύπα» κι αφαίρεσαν τιμαλφή και τάματα. Τις επόμενες ημέρες, διέρρηξαν άλλους έξι ναούς σε διάφορες περιοχές του Δήμου Βόλου, δηλαδή, στον Αγ. Βασίλειο, στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στις Αλυκές στην Αγ. Ειρήνη, στη Ν. Ιωνία στον Αγ. Νεκτάριο, στην Αγ. Κυριακή και στον Αγ. Κωνσταντίνο, αφαιρώντας χρήματα από το παγκάρι και τάματα.
Μόνο από ένα Ναό, οι δράστες αφαίρεσαν τάματα, αξίας περίπου 80.000 ευρώ. Η λεία τους εκτιμάται ότι ήταν πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κατσαβίδια και ένα σφυρί, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως διαρρηκτικά εργαλεία.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΝέα βραδινή έξοδος για την Τατιάνα Μπλάτνικ μετά το διαζύγιο με τον Νικόλαο – Ποια είναι η προτεραιότητά της
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος