Περιοδεία στην Κρήτη -και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Οργανισμού για την την ανάπτυξη του λιμένα, την αύξηση που καταγράφει ο τομέας της κρουαζιέρας, αλλά και τη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη με τον όμιλο Grimaldi.

Εκεί, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε και ένα βίντεο σχετικά με τον λιμένα και τα έργα αναβάθμισης που έχουν υλοποιηθεί.

Επίσης, συνεχάρη τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, για την εξαιρετική -όπως είπε- δουλειά την οποία έχει κάνει, «αποδεικνύοντας ότι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, όπως είναι το λιμάνι του Ηρακλείου, μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω και με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει το ελληνικό Δημόσιο και ένα πολύ καλύτερο τίμημα».

«Χρειαζόμαστε επενδύσεις, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές»

Όπως σημείωσε, η διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης, πρακτικά, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η κύρωσή της από τη Βουλή.

«Είμαστε μία χώρα ταυτισμένη με τη θάλασσα, χρειαζόμαστε επενδύσεις, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές, και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να προχωράμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ότι οι πόροι, οι οποίοι θα προέλθουν από τις συμβάσεις παραχώρησης των λιμανιών μας, θα αξιοποιηθούν προκειμένου να κάνουμε περαιτέρω επενδύσεις σε άλλα λιμάνια. Επενδύσεις, τις οποίες τα λιμάνια μας χρειάζονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ανάδειξη των βασικών μας υποδομών αποτέλεσε μία κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Λότζια, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, ο οποίος του έθεσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα που σχετίζονται με τον ΒΟΑΚ, την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και λειτουργήσει το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Παγκρήτιο Στάδιο, τις ρυθμίσεις οφειλών των πολιτών προς τον δήμο, την τακτοποίηση αυθαίρετων, την κοινωνική κατοικία, αλλά και την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, καθώς και τη σχολική στέγη.

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Το Ηράκλειο είναι μία πόλη με απίστευτο δυναμισμό»

Κατά την άφιξη του στον δήμο Ηρακλείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ επεσήμανε πως «το Ηράκλειο είναι μία πόλη με απίστευτο δυναμισμό, πρέπει όμως να οργανώσει σωστά αυτήν τη νέα αναπτυξιακή δυναμική του». Επισήμανε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση η συνεργασία είναι απολύτως απαραίτητη.

«Έχουμε μια πλούσια ατζέντα θεμάτων, τα οποία ήδη συζητούμε για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τον δήμο», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης, υποψήφιους ευρωβουλευτές, τοπικούς βουλευτές, αλλά και τοπικά στελέχη της ΝΔ, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και μία σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκεντρωμένους πολίτες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆνω Λιόσια: Νέες αποκαλύψεις για την καμένη σορό ηλικιωμένου άντρα – Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε κάδο
Επόμενο άρθροΤον πήχη στη δεύτερη θέση θέτει ο Ανδρουλάκης – «Να ανοίξει ο δρόμος για ισχυρή κυβερνητική επιλογή»