«Ενώ ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού υποχωρεί τον Μάιο σύμφωνα με τη EUROSTAT, η σωρευμένη ακρίβεια τα τρία τελευταία χρόνια γιγαντώνεται, με αποτέλεσμα τη ραγδαία συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του ελληνικού λαού που είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνει πως τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς «τους 24 από τους 36 τελευταίους μήνες, έχουμε στην Ελλάδα σταθερά υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο των 27 κρατών μελών».

Και υπογραμμίζει πως ειδικά μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, «από τον Ιούλιο του 2023 έως σήμερα, δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!».

«Με ακρίβεια τίμησε το 41% ο Μητσοτάκης»

«Με αυτό τον τρόπο, ο κύριος Μητσοτάκης ‘τίμησε’ το 41% που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Με αυτή την περιφρόνηση των αναγκών της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό το λόγο, επισημαίνει, «καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Ανάπτυξης να κοπάσουν τους πανηγυρισμούς τους για τα κυβερνητικά μέτρα που τάχα ‘αποδίδουν απτά αποτελέσματα’, καθώς προκαλούν τον ελληνικό λαό».

«Στις 9 Ιουνίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να στείλουν μήνυμα κατά των συντηρητικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και, παράλληλα, να ενισχύσουν με τη ψήφο τους την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που αγωνίζονται για μια πιο δίκαιη και αυτοδύναμη Ευρώπη και Ελλάδα», σημειώνει καταληκτικά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Τραγωδία με 7χρονο αγοράκι που πνίγηκε στη θάλασσα
Επόμενο άρθροΧριστίνα Λαμπίρη: Η γιαγιά «πιπίτσι» ή «τιτίνα» είμαι εγώ