Σε κάθειρξη 5,5 ετών, την οποία καλείται να εκτίσει κατ’ οίκον λόγω ηλικίας, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας ηλικιωμένος που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης εγγονής του, τον Αύγουστο του 2017, σε περιοχή της Πέλλας.

Ο ηλικιωμένος, που δηλώνει αθώος, θα εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον λόγω προχωρημένης ηλικίας

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης που του είχαν εμπιστευθεί προσωρινά για να την επιβλέπει, κατ’ εξακολούθηση και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, ενώ ομόφωνα αθωώθηκε για την κατηγορία της αποπλάνησης ανήλικου, όπως και πρωτόδικα.

Επιπλέον, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 7χρονη (τότε) παθούσα επισκεπτόταν μαζί με το αδελφάκι της το σπίτι του παππού τους, όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους. Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της – η οποία έκανε και την καταγγελία – όσα συνέβαιναν στο σπίτι του παππού λέγοντας ότι την άγγιζε σε ευαίσθητα σημεία του σώματος της.

Η 7χρονη εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, ο οποίος έκρινε ότι όσα ανέφερε είναι απολύτως ειλικρινή.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ο 80χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Καταφέρθηκε, δε, εναντίον της πρώην νύφης του, την οποία κατηγόρησε ότι τον κατήγγειλε για να εκδικηθεί τον γιο του, με τον οποίο ήταν σε διάσταση.

«Τα εγγόνια μου τα αγαπώ και δεν θα μπορούσα ποτέ να τούς κάνω κακό», ανέφερε.

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι τρεις Έλληνες μετανάστες που «έφαγαν» τα fast food
Επόμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου 2024