Συναγερμός έχει σημάνει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, καθώς τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, από το νερό της περιοχής, έχουν ξεπεράσει τα 100.

Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο, πoλλοί κάτοικοι έχουν καταλήξει στο ΚΥ Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου, όλοι τους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς έχει εντοπιστεί κι ένα κρούσμα σαλμονέλας, ενώ ένας ηλικιωμένος βρίσκεται σε ΜΕΘ. 9 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με συμπτώματα.

Αύριο θα γίνουν οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης, με την περιφέρεια και τον Δήμο να έχουν ενημερώσει τους πολίτες να μην πίνουν νερό από τη βρύση

H δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής πως υπάρχει πρόβλημα με το νερό, όταν ήδη είχαν εντοπιστεί τα πρώτα 30 κρούσματα, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσω της Διεύθυνσης Υγιεινής ήταν εκείνη που έσπευσε να κινητοποιήσει το δήμο.

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε έρευνες.

«Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», τονίστηκε από τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Μαγνησίας.

«Εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα», δήλωσεσε η αντιπεριφερειάρχης Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενημέρωσε αμέσως τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες συστάσεις. Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα, κλιμάκιο του Οργανισμού θα μεταβεί στην περιοχή.

 

Προηγούμενο άρθρο«Καμπανάκι» για το βρετανικό χρέος – Στενεύει ο κλοιός για την επόμενη κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΤα ποσοστά των κομμάτων λίγο πριν την ευρωκάλπη – Οι δύο αστάθμητοι παράγοντες