Όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα απόψε στο Γουέμπλεϊ.

Στο ιστορικό στάδιο, το οποίο, ως γνωστόν, ο θρύλος του «βασιλιά των σπορ», Πελέ είχε χαρακτηρίσει ως «τον καθεδρικό ναό, την πρωτεύουσα, την καρδιά του ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί στις 22:00 (ΜΕGA, Cosmote Sport 1) η Ρεάλ και η Ντόρτμουντ θα επιδοθούν σε ένα ποδοσφαιρικό μπρα-ντε-φερ με έπαθλο την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά.

Αυτή θα είναι η έβδομη μονομαχία για το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League, που θα διεξαχθεί στο ποδοσφαιρικό διαμάντι του Λονδίνου.

Αυτήν που θυμόμαστε βέβαια περισσότερο ως Έλληνες είναι αυτή του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Άγιαξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο (2/6/1971) συμπληρώνονται 53 χρόνια από τη μέρα που οι «πράσινοι» είχαν αντιμετωπίσει τον «Αίαντα» στο εμβληματικό στάδιο, με τους «πράσινους» του  «καλπάζοντα συνταγματάρχη», Φέρεντ Πούσκας να ηττώνται δυστυχώς με 2-0 από την θρυλική ομάδα του Ρίνους Μίχελς.

Ο πρώτος τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που φιλοξένησε το Γουέμπλεϊ ήταν αυτός του 1968, στον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε θριαμβεύσει της Μπενφίκα με 4-1 στην παράταση, ενώ ο τελευταίος ήταν αυτός του 2013, όταν η φιναλίστ του αποψινού τελικού, η Ντόρτμουντ είχε ηττηθεί με 2-1 στον γερμανικό «εμφύλιο» με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Οι προηγούμενοι έξι τελικοί που διεξήχθησαν στο Γουέμπλεϊ:

1968. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπενφίκα 4-1 παρ.(1-1 η κανονική διάρκεια)

 1971. Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0

 1978. Λίβερπουλ-Κλαμπ Μπριζ 1-0

 1992. Μπαρτσελόνα-Σαμπντόρια 1-0 παρ. (0-0 η κανονική διάρκεια)

 2011. Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

 2013. Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 2-1

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πλήρωσε ακριβά την ανακαίνιση – 500 ευρώ πρόστιμο για τα ογκώδη σκουπίδια στην άκρη του δρόμου
Επόμενο άρθροΠάτρα: Συγκλονίζει η κόρη της 57χρονης που πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση – «Κάναμε σχέδια, είχαμε όνειρα»