Το περασμένο Σάββατο 25 Μαΐου 2024, επισκέφθηκαν την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου  και ειδικότερα τα χωριά του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου οι δημοσιογράφοι κ. Eva – Maria Mayring και ο κ. Dieter Walter Hinkel απεσταλμένοι από το γερμανικό περιοδικό Bayrische Staatszeitung. Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα επίσκεψη στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε από την τουριστική πράκτορα κ. Carol Shoesmith από το αγγλικό τουριστικό γραφείο Designer Travel.

Η υποδοχή έγινε από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Τουρισμού κ. Άσπα Τριανταφύλλου μαζί με τον επίσης δημοτικό σύμβουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς» κ. Γιώργο Ξηραδάκη. Την αποστολή πλαισίωσαν επίσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου κ. Μένη Λαζάρου, συνοδευόμενη από το στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου κ. Ράνια Θεοχαροπούλου.

Πραγματοποιήθηκε ένα οδοιπορικό στα χωριά Ζαγορά, Χορευτό, Κισσό, Αγ. Ιωάννη, Νταμούχαρη και Τσαγκαράδα, με τους επισκέπτες να έρχονται σε επαφή με την τοπική κοινωνία, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τα ιστορικά στοιχεία, τον πολιτισμό, καθώς και τη μοναδική ενέργεια που εκπέμπουν τα χωριά και οι παραλίες του Ανατολικού Πηλίου. Ειδικότερα επίσκεψη έγινε στο καφεγλυκοπωλείο του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Ζαγοράς, στο παραδοσιακό καφενείο «ο Τζάνος», στην παραλία του Χορευτού, στην ξεχωριστή εκκλησία της Αγ. Μαρίνας Κισσού, στην παραλία του Αγ. Ιωάννη, στο φυσικό λιμάνι και την παραλία της Νταμούχαρης, στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής Τσαγκαράδας, στην πλατεία με το φημισμένο χιλιόχρονο πλάτανο και στο ιστορικό «Νανοπούλειο» κτίριο, όπου σήμερα στεγάζεται το δημοτικό σχολείο Τσαγκαράδας.

Ευχαριστούμε πολύ για τις χορηγίες τους, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ζαγοράς, το παραδοσιακό καφενείο «ο Τζάνος», την ψαροταβέρνα «Ακρογιάλι» και το ταξιδιωτικό γραφείο δημιουργίας πακέτων εναλλακτικών δραστηριοτήτων Pelion Scout για τη μεταφορά και τις υπηρεσίες ξενάγησης.

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις για την προβολή και προώθηση του Ανατολικού Πηλίου!

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: «Έπρεπε ήδη να είχε υποβάλει το πόθεν έσχες»
Επόμενο άρθροΝέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Για όλα υπάρχει και ένα όριο!»