Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή τοποθετήθηκε με ομιλία της στην θεματική για την Παιδεία στο πλαίσιο της ημερίδας «Λάρισα, πόλη στο μέλλον», που διοργάνωσαν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, το Σάββατο 1 Ιουνίου.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και η Υφυπουργός Παιδείας μίλησε στο πάνελ της θεματικής “Κοινωνική Συνοχή / Παιδεία”. Στην ίδια ενότητα και στην συζητηση που ακολούθησε συμμετείχε και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και, μεταξύ άλλων, ο Υπ. Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Θεόφιλος Καραχάλιος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Ελευθερία”  Γιώργος Ρούστας.

Η Υφυπουργός Παιδείας στην ομιλία της αναφέρθηκε εκτενώς στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της τελευταίας πενταετίας και την εφαρμογή τους στον χώρο της Παιδείας, που είχαν ως στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και την ανάδειξη του κοινωνικού πρόσημου σε μια εκπαίδευση ισότιμη, προσβάσιμη, συμπεριληπτική και ανοιχτή σε όλους, ανεξαιρέτως, τους μαθητές.

Το άλμα στον ψηφιακό γραμματισμό, το σχολείο από την ηλικία των τεσσάρων ετών, τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία, οι καινοτόμες θεματικές των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα νέα προγράμματα σπουδών, οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, η συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η μέριμνα για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και οι πρόσφατες καινοτομίες με την πλατφόρμα καταγγελιών για την ενδοσχολική βία και το «Ψηφιακό σχολείο» ήταν τα σημεία της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘΑ, που επεσήμανε η Υφυπουργός Παιδείας.

Στις θεματικές που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους, ανέπτυξαν τις απόψεις τους ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος και η Εκδότρια – Πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού “Ελευθερία” Δανάη Δημητρακοπούλου και στις συζητήσεις συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Προηγούμενο άρθροΠροεκλογική εκδήλωση με τον Υφυπουργό Κων. Κυρανάκη διοργανώνει ο Χρ. Μπουκώρος στο Volos Palace
Επόμενο άρθρο1ος Τοπάλειος αγώνας δρόμου Κάτω Λεχωνίων