Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, στην τελετή έναρξης του Final-4 του 25ου πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο, στην Αγριά Βόλου.

Η κα Μακρή χαιρέτησε την διοργάνωση στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς και συνεχάρη τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στον τελικό και όλους τους αθλητές που διαγωνίστηκαν και ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά το μπάσκετ με αμαξιδιο, την αγάπη για τον αθλητισμό, την πίστη και την προσπάθεια για πρωταθλητισμό στο γήπεδο μπάσκετ και στην ζωή.

Η Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για την ειδική αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό, με την ευθύνη και το προνόμιο της εκπροσώπησης του Πρωθυπουργού στο σπουδαίο αθλητικό γεγονός, ανέδειξε την σημασία της συμπερίληψης και στον αθλητισμό ως μέσο καλλιέργειας του σεβασμού, της αποδοχής και της ορατότητας της αναπηρίας, κατάργησης στερεοτύπων και αποκλεισμών και δημιουργίας μιας κοινωνίας ισότιμης, ανοιχτής και προσβάσιμης.

Η κα Μακρή ανέδειξε το έργο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο, φορέα με τον οποίο συνεργάζεται στενά και εξέφρασε την θερμή και διαρκή υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες και στην αποστολή της Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, το ίδιο απόγευμα, η Υφυπουργός Παιδείας παραβρέθηκε στην τελετή λήξης του 3ου Διεθνούς Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας Βόλου. Η μεγάλη αθλητική συνάντηση διεθνών προδιαγραφών διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας «ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Παγκόσμια Αγκαλιά».

Η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας στην αθλητική εκδήλωση ήταν η ουσιαστική στήριξη και αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στον καθημερινό αγώνα των αθλητών με αναπηρία να ξεπεράσουν εμπόδια και να καταρρίψουν ιδεοληψίες που κρατούν μακριά τα άτομα με αναπηρία από τον αθλητισμό αλλά και την κοινωνία από την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Προηγούμενο άρθροΟθόνη: Πώς επηρεάζουν όσα βλέπουμε την ψυχική υγεία;
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας – «Ζήσε την Ιστορία»