Δυσάρεστες είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τη Μαγνησία που πλήττεται από κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω σαλμονέλας στο νερό.

Μια ασθενής από την περιοχή του Αλμυρού, που εισήχθη χθες το απόγευμα, στο νοσοκομείο του Βόλου, με σηπτικό σοκ  που της προκάλεσε η γαστρεντερίτιδα, απεβίωσε σήμερα 3 Ιουνίου νωρίς το πρωί.

Πολλοί κάτοικοι που προσβλήθηκαν αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα με συμβουλές

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα 91 ετών.  Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που μετέβη στις 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Το πρώτο περιστατικό που καταγράφηκε στο Στεφανοβίκειο εισήχθη την περασμένη Δευτέρα  στο Νοσοκομείο του Βόλου με συμπτώματα σαλμονέλας. Μετά από δύο ημέρες, την Τετάρτη εισήχθησαν στο Νοσοκομείο δύο ακόμη παιδιά από το Στεφανοβίκειο με σαλμονέλα, ενώ πολλοί κάτοικοι που προσβλήθηκαν αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα με συμβουλές.

«Κρούσματα και σε Βόλο »

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται επίσημα στοιχεία από το νοσοκομείο, κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφονται στον Βόλο και άλλες περιοχές, πλην των χωριών Ριζόμυλου, Σταφανοβίκειου.

Αναλυτικά: Την Παρασκευή  έγινε εισαγωγή 11 ατόμων εκ των οποίων τα 4 με συμπτώματα σαλμονέλας. Τα 11 περιστατικά προέρχονταν από Ριζόμυλο (4) , Ανακασιά (3), Στεφανοβίκειο (2) και Βόλος 2. Από τα 11 άτομα στα 4 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν, ενώ τα υπόλοιπα 7 νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική και τα τρία εξ ευτών πήραν εξιτήριο το Σάββατο.

Το Σάββατο ωστόσο έγιναν 10 εισαγωγές και συγκεκριμένα 3 από Ριζόμυλο, 2 από Στεφανοβίκειο, τρεις από Βόλο, μια από την Μακρινίτσα και μια από Αγιο Γεώργιο. Από τις 10 εισαγωγές , οι τρεις ασθενείς εισήχθησαν στην  παιδιατρική , ένα άτομο στη ΜΕΘ και στα υπόλοιπα 7 δόθηκαν οδηγίες και αποχώρησαν.

Την Κυριακή καταγράφηκαν δέκα ακόμα εισαγωγές. Συγκεκριμένα δύο από τον Βόλο , μια από Στεφανοβίκειο, μια από Νέα Ιωνία, μια από Λάρισα , μια από Πτελεό, μια από Μεγάλο Μοναστήρι , μια από Αλμυρό και μια από Κιλελέρ.

Αποφασίστηκε η εισαγωγή 4 ατόμων στην Β΄παθολογική , εκ των οποίων ο ένας υπέγραψε κι έφυγε και μια ασθενής απεβίωσε από τον Αλμυρό λόγω σηπτικού σοκ.

Προηγούμενο άρθροΣτο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Εύβοιας και Σκύρου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΟ Βόλος διασκέδασε για 2η χρονιά στο Φεστιβάλ Καντίνας