Παρατείνεται η δυνατότητα διάθεσης θέσεων Μαθητείας περιόδου 2024-25 από φορείς Δημοσίου Τομέα έως την Πέμπτη 20/06/2024 και ώρα 23:59.

Καταληκτική ημερομηνία διάθεσης θέσεων από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα είναι η Κυριακή 01/09/2024 και ώρα 23:59.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Η ηλεκτρονική καταχώριση διάθεσης θέσεων μαθητείας για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, γίνεται στον ιστότοπο του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας στο σύνδεσμο https://e-mathiteia.minedu.gov.gr.

Το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε εκπαιδευτική δομή, παρέχοντας πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανήκει στη Μεταλυκειακή Επαγγελματική Κατάρτιση και αποτελεί μια εκπαιδευτική διαδρομή, που αξιοποιεί τις υπάρχουσες επαγγελματικές γνώσεις-δεξιότητες-ικανότητες των αποφοίτων ΕΠΑΛ. Συμβάλλει στην ενίσχυση των ευκαιριών των νέων για την αποτελεσματική ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» απόφοιτων ΕΠΑΛ εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του ΥΠΑΙΘΑ.

Με την ολοκλήρωση του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας οι απόφοιτοι αποκτούν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η λειτουργία του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας στην ΠΔΕ Θεσσαλίας κατά το σχολικό Έτος 2023-24. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή τόσο των αποφοίτων ΕΠΑΛ, όσο και των φορέων που διέθεσαν θέσεις μαθητείας για το πρόγραμμα του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας στην Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24 δημιουργήθηκαν 750 θέσεις μαθητείας. Συμμετέχουν και υλοποιούν το πρόγραμμα 21 ΕΠΑΛ της ΠΔΕ Θεσσαλίας, στα οποία λειτουργούν 76 τμήματα – 21 ειδικοτήτων.

Στην επιτυχία της υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους – τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ, ιδιαίτερη είναι η συμβολή των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που διέθεσαν θέσεις μαθητείας και τους ευχαριστούμε θερμά, ευελπιστώντας να συνεχιστεί η θετική τους ανταπόκριση και στην επόμενη Θ΄ Φάση μαθητείας περιόδου 2024-25. Επίσης ευχαριστούμε τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς που λειτουργούν τα τμήματα του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» για την συνδρομή τους».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Φορτούνης: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βάφτισε την κόρη του
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Κων. Καραγεωργίου με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων