Αναβολή έλαβε για τις 11 Νοεμβρίου 2024 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός  έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του, ενώ έχει αθωωθεί για την κατηγορία του τετελεσμένου βιασμού.

Βγαίνοντας σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, συνοδευόμενος για ακόμη μία φορά από τη σύζυγό του, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις —έπειτα από μήνες— στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

«Εγώ ήρθα να σας πω μία καλημέρα και θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή. Θα τα πούμε όλα. Ευχαριστώ πάρα πολύ», δήλωσε ο ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο:

Γιατί αναβλήθηκε η δίκη

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή της δίκης λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακοπούλου και Κικής Πακιρτζίδου οι οποίοι τον είχαν υπερασπιστεί και στο πρώτο δικαστήριο.

Αντίθετα, η υποστήριξη της κατηγορίας δια του πληρεξουσίου δικηγόρου Χάρη Σαλούστρου ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διακοπής της δίκης σε άλλη δικάσιμο επισημαίνοντας ότι η καταγγέλλουσα θέλει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να μην εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η εισαγγελέας της έδρας από την πλευρά της ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής με το δεδομένο ότι η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη στο ακροατήριο.

Τελικά και το δικαστήριο ανέβαλε κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 για τις 11 Νοεμβρίου 2024. Ένα μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι η δίκη θα έπρεπε να διακοπεί.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παπαπέτρος: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για την άνοδο στην Τρίτη Εθνική
Επόμενο άρθροΣτο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Βόλου για έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου