Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Βασιλικό Θέατρο, πλησίον του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είχε προαναγγείλλει ο Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του παρουσιάζει το πόθεν έσχες του, παρότι, όπως λέει ο ίδιος, μπορούσε να το καταθέσει ως την 1η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε εισαγωγικά «σήμερα θα πούμε αλήθειες» και η πρώτη του αλήθεια ήταν: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν θα ήθελα να είμαι. Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα» και συμπλήρωσε με νόημα «δεν πήρα ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα» καρφώνοντας την Νέα Δημοκρατία και λέγοντας πως οι «πειρατές» δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου άλλα «σε κόμματα που χρωστούν 500 εκατ. ευρώ».

Μίλησε για το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που «τρόμαξαν την κυβέρνηση». Ένα πρόγραμμα «που κοστολογήθηκε από το ΓΛΚ στα 2,7 δισ. ευρώ» δικαιώνοντας το κόμμα της Κουμουνδούρου και καταρρίπτοντας την κινδυνολογία του κόμματος της Πειραιώς, όπως είπε.

Αφιέρωσε χρόνο από την ομιλία του για να κάνει την αυτοκριτική του. Δημιουργήθηκε για μένα μια δημόσια εικόνα που δεν είναι πραγματική, είπε, αποδίδοντας αυτό στην  «προπαγάνδα της ΝΔ» που τον «εμφάνιζε σαν έναν άνθρωπο που δεν κόπιασε ποτέ» αλλά και  επειδή με δική του ευθύνη «κάποιες φορές» λόγω «απειρίας και υπερπροβολής» δεν διαχειρίστηκε σωστά την εικόνα του.

«Δεν έχουν απαντήσεις για τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου»

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ενόψει των ευρωεκλογών 2024, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το πόθεν έσχες του και τις πιέσεις από την κυβέρνηση σημείωσε ότι του «ασκούν πιέσεις για μήνες επειδή δεν έχουν απαντήσεις για τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε «δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ με υποψία παρανομίας. Δεν μπορείς να ρωτάς το πόθεν έσχες ενός ιδιώτη που δεν έχει μπει ακόμα στην πολιτική και να μην ρωτάς το πόθεν έσχες του κυβερνώντος κόμματος του οποίο έχει το υψηλότερο χρέος από όλα τα κόμματα στην ΕΕ και έχει διαφήμιση στην Google από κάθε κόμμα σε Γερμανία και Ιταλία», ανέφερε στη συνέχεια.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρίσταναν τους πλανόδιους μανάβηδες και έκλεβαν ηλικιωμένους
Επόμενο άρθροΈνας διάσημος, μπορεί μια ρετσινιά να την κουβαλάει σε όλη του τη ζωή