F:\01 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΠΗΛΙΟΥ 2024\ΦΩΤΟ\1η ΜΕΡΑ 1-6-2024\20240601_100404.jpg
F:\01 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΠΗΛΙΟΥ 2024\ΦΩΤΟ\1η ΜΕΡΑ 1-6-2024\20240601_112942.jpg

Σε μια μεγάλη γιορτή της κλασσικής αυτοκίνησης εξελίχθηκε το Ιστορικό Ράλι Πηλίου 2024, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη «Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων» Βόλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου 2024 , με τη συμμετοχή δεκάδων πληρωμάτων, που ήλθαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , προκειμένου να λάβουν  μέρος, σε ένα υψηλών προδιαγραφών αυτοκινητιστικό γεγονός, που αναδεικνύει τα κλασικά οχήματα ως προϊόν πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ταυτόχρονα  μετατρέπει τα οχήματα αυτά σε ένα εργαλείο μεγάλης δημοσιότητας και ανάδειξης των προορισμών σε  όλο τον κόσμο.

Επίσης,  για πρώτη φορά το Ιστορικό Ράλι Πηλίου  αποτέλεσε έναν από τους πέντε Πανελλήνιους αγώνες Regularity της ΕΟΦΙΛΠΑ για το ετήσιο Πρωτάθλημα Ιστορικών Οχημάτων, ενώ συνδιοργανωτές ήταν  η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ο Δήμος Βόλου και το  Επιμελητήριο Μαγνησίας  .

Το Πήλιο «έκλεψε»  τις καρδιές όλων 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το φετινό Ιστορικό Ράλι Πηλίου 2024  περιελάμβανε διαδρομές σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Πήλιο, αδρεναλίνη, ειδικές διαδρομές ακριβείας, δορυφορικά συστήματα , υψηλές τεχνολογίες στην έκδοση αποτελεσμάτων, εξαιρετικές τοπικές γεύσεις και μοναδική φιλοξενία από τους διοργανωτές και τους τοπικούς Φορείς και επιχειρήσεις, που υποστήριξαν τον θεσμό, που είχε επίκεντρο το Βόλο και τον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Την πρώτη μέρα, το Σάββατο 1/6, η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε  από το λιμάνι του Βόλου, μπροστά στο Ηρώο και το χώρο του εμβληματικού κτιρίου «Παπαστράτος». Η πορεία του αγώνα ακολούθησε  την παραλιακή διαδρομή προς τα Καλά Νερά, την Άφυσσο και το Νεοχώρι και κατέληξε, μέσω  Τσαγκαράδας, στον Μυλοπόταμο, όπου μετά το γεύμα  τα οχήματα κατευθύνθηκαν  προς την κορυφή του Πηλίου, μέσω της θέσης «Καράβωμα» και τερμάτισαν  στην Πορταριά. Κατά την παραμονή των πληρωμάτων στον χώρο του λιμανιού, το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε ,από τις 09.00 μέχρι και τις 11.00 π.μ., ο τεχνικός έλεγχος των συμμετεχόντων ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, δίνοντας έτσι και την ευκαιρία και στους επισκέπτες να δουν από κοντά την ιστορία της αυτοκίνησης, που αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2/6/2024  στις 11.00 το πρωί όλα τα ιστορικά οχήματα ξεκίνησαν το δεύτερο σκέλος του αγώνα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και κατευθύνθηκαν  προς τα χωριά των Άνω Λεχωνίων, του Αγίου Βλασίου, Αγίας Τριάδας και Κάτω Γατζέας. Αφού διέτρεξαν  τη νότια ορεινή πλευρά του Πηλίου κατευθύνθηκαν  προς την Αγριά, την Δράκεια και τα Χάνια, για να τερματίσουν στο χώρο του ξενοδοχείου Ξενία στην Πορταριά, όπου και ανακοινώθηκαν  οι νικητές και έγινε  η απονομή των επάθλων.

Δορυφορική Χρονομέτρηση

Σημειώνεται ότι η  όλη διοργάνωση έγινε με την συμβολή, εποπτεία και τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας  ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων FIVA, ενώ παρών σε όλο το διήμερο ήταν ο Πρόεδρος του ΣΙΣΑ Μιχάλης Μουζούκης, που είχε την επιμέλεια της δορυφορικής  χρονομέτρησης και της έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Ιστορικό  Ράλι Πηλίου»-Ένας μεγάλος θεσμός για τη Μαγνησία

Ο Πρόεδρος της ΦΙΟ Κώστας Καρακατσάνης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή και με ασφάλεια διεξαγωγή ενός δύσκολου και απαιτητικού αγώνα, δήλωσε ότι : “Η ΦΙΟ μετά από την εξαιρετική αυτή διοργάνωση, την οποία αναγνώρισαν όλα τα πληρώματα, πέτυχε απόλυτα την αναβίωση του περίφημου Ιστορικού Ράλι Πηλίου, που έγινε, πλέον, ο μεγάλος ετήσιος θεσμός της, με την υποστήριξη των  Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, του Δήμου Βόλου, του Επιμελητήριου Μαγνησίας και όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας και επιχειρήσεων της Μαγνησίας, πιστεύοντας ότι η Μαγνησία και ιδιαίτερα το Πήλιο, αποτελούν τον απόλυτο μαγικό προορισμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό  και φιλοξενεί τα τελευταία  χρόνια μεγάλες διοργανώσεις.

Η  μεγάλη επιτυχία, από πλευράς διοργάνωσης, οφείλεται στη συνεργασία πολλών ατόμων της ΦΙΟ και εξωτερικών συνεργατών, αλλά και στην υποστήριξη πολλών και σημαντικών  φορέων .

Ευχαριστούμε  θερμά τους συνδιοργανωτές: τις ΠΕ.  Μαγνησίας και Σποράδων, τον Δήμο Βόλου , το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλιτον Σύλλογο Τριτέκνων Μαγνησίας ,τον Πρόεδρο του  Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων-ΣΙΣΑ Μιχάλη Μουζούκη , την ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, τη FIVA,  την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Λιμεναρχείο Βόλου, τη Λέσχη Αυτοκνήτου Βόλου-Λ.Α.Β. , τους χορηγούς: Καρακατσάνης Food  Service, Pepsi, Fire & Work Safety Equipment,IQCert, την Hellas Service Βόλου που είχε την τεχνική υποστήριξη του Ράλι 2024 και φυσικά το ¨Ξενία¨ Πορταριάς που φιλοξένησε, εκτός των επισκεπτών και την εκδήλωση της απονομής των βραβείων  και των κυπέλων στους μεγάλους νικητές.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκόρος, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης  Αναστασίου και Απόστ. Καναβός, ο Δήμαρχος Ν.Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός ,ενώ χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Όλες οι πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα της Λέσχης, www.fioclub.gr .

Για  κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση:

Κώστας Καρακατσάνης –Πρόεδρος ΦΙΟ, Τηλ. 6944-887441

Έδρα γραφείων εντευκτηρίου: Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου 

Προηγούμενο άρθροΣτο casting του βιντεοκλίπ “Κάποιο καλοκαίρι” είχα απορρίψει την Μις Κόσμος Ειρήνη Σκλήβα
Επόμενο άρθροΒάρκιζα: Λουκέτο σε γνωστό καφέ – «Ξέχασαν» να διαβιβάσουν στην ΑΑΔΕ 1.890 αποδείξεις