«Υπάρχει ελπίδα κι αυτή την ελπίδα κρατάει ζωντανή με τη δράση του μέσα στο λαό το ΚΚΕ. Μπορούμε την Κυριακή, με την ψήφο μας, να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει αίσθηση όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

«Μπορούμε, με μια μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ, να στείλουμε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα αγώνα, ελπίδας, αισιοδοξίας. Να μετατραπεί η ψήφος μας σε ένα γερό χαστούκι για την αντιλαϊκή πολιτική, για την ΕΕ, για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Κι αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να συμβεί, με ψήφο στο ΚΚΕ», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να κρυφτεί η αναξιοπιστία του αστικού πολιτικού συστήματος, γιατί «έχουν μαζευτεί πολλά ράμματα για τη γούνα τους από τον λαό. Και γίνονται ακόμα περισσότερα, όταν τον βάζουν να παρακολουθεί αυτή την αποκρουστική αντιπαράθεση για τα εκατομμύρια του Κασσελάκη και για τα ακίνητα του Μητσοτάκη. Έλεος πια! Φτάνει. Το ξέρουμε ότι είστε πλούσιοι. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε επαφή με το πώς ζουν οι βιοπαλαιστές σε αυτή τη χώρα. Σας ξέρουν όλοι αυτοί, οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, αυτοί, που εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ, που προσκυνάτε όλοι σας, με τα χρηματιστήρια ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση και την ‘πράσινη’ μετάβαση, μαθαίνουν τώρα ότι πρέπει να πληρώσουν το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα τον Ιούνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ζητά «μεγαλύτερη νομιμοποίηση» και αυτή δεν δίνεται μόνο με την ψήφισή της, αλλά και με την αποχή, οπότε ανάβει το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, «που προωθούν την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, τη βαθύτερη εμπλοκή σε πολεμικά μέτωπα».

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι τη νομιμοποίηση αυτή τη ζητούν, όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και εκ μέρους της ΕΕ, οι «εγχώριοι σύμμαχοί τους», ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. «Το είπε άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης, ότι ‘θα χρειαστεί να συνεργαστούμε και με τους σοσιαλιστές και με τους φιλελεύθερους’. Νομιμοποίηση της δικής τους συναίνεσης ζητούν, για να συνεχίσουν να τσακίζουν τις ζωές μας. Θα τους τη δώσουμε, λοιπόν; Όχι, πρέπει να είναι η απάντηση όλων», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

«Αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τους εφεύρει»

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έγιναν οι καλύτεροι χορηγοί του Μητσοτάκη»

Αναφερόμενος στο «πραγματικό δίλημμα» των ευρωεκλογών, σημείωσε πως «ή η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, θα νιώθουν πιο άνετοι» να προωθούν, χωρίς εμπόδια, «αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις», ή «με ψήφο στο ΚΚΕ, θα τους ταρακουνήσουμε».

«Γι’ αυτό τώρα το ΚΚΕ πρέπει να βρεθεί δυναμωμένο. Με χιλιάδες νέες λαϊκές ψήφους», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως «αυτή είναι η πραγματική λαϊκή – εργατική αντιπολίτευση που χρειαζόμαστε. Και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που έγιναν οι καλύτεροι χορηγοί του Μητσοτάκη».

«Κάθε μέρα δικαιωνόμαστε. Αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τους εφεύρει. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες, αν όχι εφευρέσεις, σίγουρα εφεδρείες του συστήματος, όπως αυτή του Βελόπουλου… Χορτάσαμε και από αριβίστες, σαν τον συγκεκριμένο τόσα χρόνια Μαύρο λοιπόν στα ακροδεξιά ανεμοσκορπίσματα! Κόκκινο, με το ΚΚΕ, μόνο αντίπαλο του φασισμού και της ακροδεξιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η περιβόητη πολιτική σταθερότητα μεταφράστηκε σε νέους φόρους και νόμιμα φακελιάκια»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ διερωτήθηκε «πού οδήγησε το 41% της ΝΔ, αλλά και το υπόλοιπο 40% των άλλων αστικών κομμάτων μέσα στη Βουλή», «η περιβόητη πολιτική σταθερότητα» και απάντησε ότι αυτή μεταφράστηκε σε ανατροπές στις σχέσεις εργασίας, νέους φόρους, καθήλωση των μισθών, νόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια, «νόμιμα φακελάκια» στα απογευματινά χειρουργεία και σε φρεγάτες μακριά από τα σύνορα της χώρας.

Σημείωσε ότι ο λαός στις ευρωεκλογές πρέπει να στείλει μήνυμα προς εκείνους, που «τους ζήσαμε και ως κυβερνήσεις και ως αντιπολίτευση, με τον μανδύα του ‘εκσυγχρονισμού’, της ‘Αλλαγής’, της δήθεν ‘αριστερής κυβέρνησης’ και έφεραν συνεχή λιτότητα, ή έφεραν ή ψήφισαν και ένα και δύο και τρία μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος και μας έδεσαν χειροπόδαρα με τις δικές τους υπογραφές με αμερικανοΝΑΤΟϊκό σχοινί και συμφωνίες για τις επόμενες δεκαετίες».

«Από όλα έχει ο μπαξές όταν περιλαμβάνει ‘φρούτα’ σαν τον Κασσελάκη»

«Γιατί από όλα έχει ο μπαξές, ειδικά όταν περιλαμβάνει ‘φρούτα’ σαν τον κύριο Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, αμφισβητώντας την αντίληψη, ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός από τον καπιταλισμό».

«Ακούστε καλά, λοιπόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσείς που τώρα βάλατε την ταμπέλα της Νέας Αριστεράς, αφού είτε στα υπουργικά έδρανα, είτε μετά κάτω στα βουλευτικά, τη βρώμικη δουλειά σας όλοι μαζί την κάνατε. Ναι, υπάρχει εναλλακτική. Ναι, το μέλλον της ανθρωπότητας, του λαού μας, δεν είναι να συνθλίβεται στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Στη μισή ζωή, στους πολέμους, σε γενοκτονίες. Το μέλλον του ανθρώπου, δεν είναι να βρίσκεται μια ζωή πάντα σκυφτός», όπως είπε.

Και προσέθεσε: «Υπάρχουν εκατομμύρια που έδωσαν τη ζωή τους, ανεπιφύλακτα, για να γυρίσει ο ήλιος, για να κοκκινίσει αυτή η πλάση. Εκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορείτε να λερώνετε με το στόμα σας, όπως ο Μπελογιάννης, ο Γιάννης ο Ζέβγος που τιμήσαμε σήμερα, ο Νίκος Πλουμπίδης, ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Άρης Βελουχιώτης και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες. Ναι, υπάρχει ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα κρατάει ζωντανή με τη δράση του μέσα στο λαό το ΚΚΕ. Γιατί σήμερα είναι ρεαλιστικό να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει».

«Μύθος η ΕΕ της ειρήνης και της προόδου»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «η ΕΕ τελικά, ούτε την ευημερία που υποσχέθηκε προσέφερε, ούτε την ασφάλεια, ούτε την ελευθερία», αλλά «αντίθετα, έφερε λιτότητα, μνημόνια, προαπαιτούμενα, πολέμους, φυλακές και ναυάγια ανθρώπινων ψυχών».

Χαρακτήρισε, ως «μύθο» την «πολυδιαφημισμένη ελευθερία» της ΕΕ με «60 εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχιας», όπως και «την ΕΕ της ειρήνης και της προόδου» με παλαιότερα μέτωπα σε Γιουγκοσλαβία, Βοσνία, Βελιγράδι, Κόσσοβο και με «συμφωνίες τύπου Πρεσπών, που απλώνουν τα πλοκάμια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», αλλά και με τη στάση της στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

«Και το ΚΚΕ θα το φωνάζει δυνατά: Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Και ειδικά σε αυτό το θέμα, η αποχή από την κάλπη θα μεταφραστεί και ως συνενοχή, αποδοχή του εγκλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά, καλώντας τον κόσμο, την Κυριακή, «με το αριστερό χέρι στην καρδιά» να ψηφίσουν «μαζικά, μαχητικά ΚΚΕ».

«Τα δίνουμε όλα στο τελευταίο ‘κατοστάρι’ που μας έμεινε. Με το ΚΚΕ μπροστά, για να μπορούμε από τις 10 Ιούνη να χαμογελάμε πιο πολύ και να δώσουμε με νέες δυνάμεις τους όμορφους αγώνες που μας περιμένουν. Πάμε λοιπόν! Να ακουστούμε δυνατά σε όλη την Ευρώπη: Εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχει ΚΚΕ, εγγύηση για το λαό, δύναμη αγώνα και προοπτικής για το παρόν και το μέλλον του», σημείωσε καταληκτικά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, Γιάννη Ζέβγου, που δολοφονήθηκε το 1947, στην οδό Αγίας Σοφίας, στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαλαιό Φάληρο: Χωρίς τις αισθήσεις της απαγκλωβίστηκε ηλικιωμένη από φλεγόμενο διαμέρισμα
Επόμενο άρθροΠέθανε 71χρονος πρώην αστυνομικός στο Βόλο