Εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη παραχώρησε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Στην τηλεοπτική εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μονοπώλησε το ενδιαφέρον, το πόθεν έσχες του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για «διαφάνεια» έχοντας παρουσιάσει χθες την περιουσιακή του κατάσταση για το έτος 2023 και κάλεσε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάσει και τη δική του εστιάζοντας στο ύψος του δανεισμού της Νέας Δημοκρατίας και τις ρυθμίσεις που «τρέχουν» από το κυβερνών κόμμα.

«Έγινε θέμα με το πόθεν έσχες μου σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα μίντια φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση και από υπουργούς και από τον πρωθυπουργό. Εμείς δεν έχουμε κανένα οικονομικό συμφέρον. Δεν έχουμε κρυφά κονδύλια όπως η ΝΔ» επισήμανε (ΑΝΤ1) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία

Ερωτώμενος για την κριτική που του ασκεί η κυβέρνηση και το νόμο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «αυτός ο νόμος δεν έγινε για να μπορεί ένας απόδημος να φέρει άσπρα στην Ελλάδα. Έγινε για να μην μπορούν οι πολιτικοί που έχουν προδώσει αυτή τη χώρα να βγάζουν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό», με τον ίδιο να διερωτάται: «5 χρόνια κυβερνά η ΝΔ γιατί δεν άλλαξε το νόμο; Τι θέλει μόνο τις ψήφους των αποδήμων;».

Στο σημείο αυτό επιχείρησε ρελάνς στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας «να μάθει ο λαός τι ρύθμιση έχει» το κυβερνών κόμμα, για τις δανειακές του υποχρεώσεις.

«Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται από την κυβέρνηση τέτοιο μεγάλο θέμα και οι ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας να μην είναι δημόσιες», πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε πως η συμμετοχή του σε αλλοδαπή αφού εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν μια παρατυπία» αλλά «δεν επηρέασε κανένα στην Ελλάδα, δεν έχει τίποτα μεμπτό».

Υποσχέσεις για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και «σταθερό, απλό φορολογικό σύστημα»

Αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις δύο προτάσεις που έχει  καταθέσει το κόμμα που «είναι πλεονασματική» (ΦΠΑ, πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, κα.)

Μίλησε εκτενώς για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων τονίζοντας πως «θα ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαμηλώντας τους φορολογικούς συντελεστές».

Σχετικά με την έκτακτη εισφορά στις τράπεζες υπερασπίστηκε την πρόταση που έχει κάνει ο ίδιος και το κόμμα του και υποστήριξε πως όταν «το 26% της κοινωνίας είναι στα πρόθυρα της φτώχειας πρέπει να παρέμβουμε».

Υποσχέθηκε ένα «σταθερό, απλό φορολογικό σύστημα» που όποιος «βγάζει παραπάνω, θα πληρώνει παραπάνω».

Μένει στην ευρωομάδα της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα ευρωπαϊκά είπε πως «οι ευρωβουλετές που θα εκλέξουμε θα παραμείνουν στην ευρωομάδα της Αριστεράς» και μίλησε για μια «σύγχρονη Αριστερά» που θα είναι «παρεμβατική» και θα συνομιλεί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει και συγκεκριμένα καταλόγισε «τεράστιο σφάλμα που δεν κύρωση τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧαλάνδρι: 15 συλλήψεις σε τέσσερις ημέρες στον καταυλισμό Ρομα – «Δεν υπάρχουν άβατα» λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Επόμενο άρθροΗ Lady Gaga πυροδοτεί τις φήμες εγκυμοσύνης