Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα Αλβανίας πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που φέρνουν τον Φρέντι Μπελέρη στην 3η θέση των ευρωβουλευτών που εκλέγει η ΝΔ.

«Ο αγώνας δόθηκε υπό αντίξοες συνθήκες και κερδήθηκε χάρη σε όλους τους Έλληνες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε ο καταδικασμένος εκλεγμένος δήμαρχός της πόλης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

«Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος»

Νωρίτερα, η συνεργάτιδά του είχε πει: «Παραμένει αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος, και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Αναφορικά με το αν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει από τη φυλακή, σε περίπτωση που θα πρέπει να δώσει το «παρών» όπου θα απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο, πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί.

Βίντεο από τους πανηγυρισμούς στη Χειμάρρα:

Γιώργος Αυτιάς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Φρέντι Μπελέρης η πρώτη «γαλάζια» τριάδα

Οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι που προηγούνται στη μάχη των σταυρών (82% ενσωμάτωση) έχουν ως εξής:

Η πρώτη τριάδα απαρτίζεται από τους Γιώργο Αυτιά, Βαγγέλης Μεϊμαράκη και Φρέντι Μπελέρη. Στην τέταρτη θέση, αναμένεται να δοθεί μάχη μεταξύ του Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Ελίζας Βόζεμπεργκ, καθώς τους χωρίζουν 30 σταυροί. Στην 6η θέση βρίσκεται η Ελεονώρα Μελέτη και στην 7η ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕυρωεκλογές: Μπλε, βαθύ μπλε, σκούρο μπλε – Η Ελληνική Λύση σάρωσε στη Βόρεια Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές: «Η ΝΔ έχει υποστεί βαριά ήττα» – Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ανδρουλάκη