Πρώτη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μετά τα exit polls.

«Να θυμηθούμε όλοι ότι αύριο: Δεν αλλάζει η επισφάλεια, η ανασφάλεια, η φτώχεια. Ας έχουμε λίγο στο μυαλό μας την πυξίδα της πολιτικής. Για ποιο λόγο κάνουμε αυτό που κάνουμε. Και αυτό ισχύει και για όλα τα στελέχη αν θέλουν να σχολιάσουν το αποτέλεσμα (…)» είπε αρχικά στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια δήλωση που μάλλον στρώνει το έδαφος για να ζητήσει εκ νέου επιστροφή εδρών της Νέας Αριστεράς, την οποία το exit poll θέλει να μην ξεπερνά το κατώφλι του 3% και να μην εκλέγει ευρωβουλευτή. «Δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική για την καρέκλα και τις προσωπικές φιλοδοξίες, πρέπει να το κάνουμε για να υπηρετήσουμε το λαό μας και την πατρίδα μας» ανέφερε θέλοντας να πάρει ένα ξεκάθαρο ρόλο του ηγέτη της κεντροαριστεράς που θα ενώσει για να «χτυπήσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ξεκάθαρο το μήνυμα» λένε πηγές της Κουμουνδούρου

Λίγο νωρίτερα, ως «ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» διάβασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο κύμα των exit polls. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως πρόκειται για «μια σαφής αποδοκιμασία των πολιτικών του».

Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται ως η πρωταγωνιστική δύναμη της ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μέχρι πρότινος προέβλεπαν την κατάρρευση του».

Το πρώτο κύμα των exit polls δείχνουν σαφή νίκη της ΝΔ αλλά με ποσοστό σημαντικά κάτω του 33% με τον ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεύτερο κόμμα, στα ποσοστά των εθνικών εκλογών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2024: Πότε αναμένονται οι βαθμολογίες
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Στο Αυτόφωρο υποψήφιος ευρωβουλευτής – Μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από εκλογικό τμήμα