Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελετή των επίσημων εγκαινίων του Κέντρου Εκπαιδευτικής Αριστείας Kassandra Center for Educational Excellence του κολλεγίου Ανατόλια, στην Θεσσαλονίκη.

Η κα Μακρή, στον χαιρετισμό της, εξέφρασε την χαρά και την τιμή να εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό σε μια εκδήλωση που αναδεικνύει την αριστεία στον χώρο της Παιδείας από το διακεκριμένο αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Ανατόλια με την αξιοσημείωτη διαδρομή των 130 ετών προς την αειφορική προοπτική της εκπαίδευσης.

“Η Παιδεία ανατέλλει κάθε μέρα δυνατή, δυναμική και πολλά υποσχόμενη από την εκπαιδευτική κοινότητα του Ανατόλια, που διακρίνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης” ανέφερε στην έναρξη του χαιρετισμού της η κα Μακρή για να συνεχίσει “Σήμερα, στα επίσημα εγκαίνια του Kassandra Center for Educational Excellence έρχεται στο προσκήνιο η εκπαιδευτική αριστεία ως η βασική κινητήρια δύναμη που ωθεί σε μεγάλα βήματα ακόμα και σε άλματα στον τομέα της εκπαίδευσης”.

Η Υφυπουργός Παιδείας σημείωσε, παρουσία του Τέλη και της Σάντρας Μυστακίδη, ότι η ιστορική δωρεά της οικογένειας Μυστακίδη με την δημιουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Αριστείας αποτελεί μια τεράστια επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

“Η έρευνα, η τεχνογνωσία, η καινοτομία είναι καθημερινά ζητούμενα και η διαρκής αναβάθμιση των γνώσεων και των προσόντων των εκπαιδευτικών και των ακαδημαϊκών είναι το πιο ισχυρό πλεονέκτημα ενός εκπαιδευτικού συστήματος που επιδιώκει, σταθερά, την αριστεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης”.

To Kassandra Center for Educational Excellence προάγει τον σκοπό αυτό, έμπρακτα, από τον Μάρτιο του 2022 και συμβάλλει στην δωρεάν επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσα από πρωτοποριακές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, καινοτόμες θεματικές, σύγχρονες παιδαγωγικές έρευνες και συνεργασίες και ανοιχτά εργαστήρια και ημερίδες εστιάζοντας στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, στις πολλαπλές προκλήσεις στον χώρο της Παιδείας και στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Η Υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αποτελεί, δίκαια, σημείο αναφοράς στα εκπαιδευτικά δρώμενα και στην καλλιέργεια της αριστείας και επιβράβευσε την διαρκή προσπάθεια της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας για εξέλιξη, αναβάθμιση και επικαιροποίηση των γνώσεων, των εκπαιδευτικών μοντέλων και των παιδαγωγικών πρακτικών, που εφαρμόζουν σε κάθε περιβάλλον μάθησης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κα Μακρή επιβεβαίωσε ότι η επένδυση στην Παιδεία και στο ανθρώπινο δυναμικό της είναι κορυφαία δέσμευση και προτεραιότητα της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ για ποιοτική εκπαίδευση με υψηλά παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια.

Προηγούμενο άρθροΑπαξιώνεις την πολιτική, χρεώνεις τιμές μπουτίκ στη λαϊκή και στην Ακροδεξιά στήνουνε γιορτή
Επόμενο άρθροΤο δημόσιο «ευχαριστώ» μετά τα δύο live και η πρόσκληση για συμμετοχή σε videoclip στο Ηρώδειο