Ελέγχους στη φέτα, που εμφανίζεται μέσω των social media, να πωλείται στην Ιρλανδία φθηνά καθώς και αν το προϊόν αυτό έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ  ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, με επιστολή της Ομοσπονδίας τους προς τον ΕΛΓΟ Δήμητρα .

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται «τις τελευταίες μέρες για άλλη μια φορά μέσω των social media βλέπουμε πράγματα τα οποία υπονομεύουν το εθνικό μας προϊόν την φέτα ΠΟΠ».

Συγκεκριμένα στην Ιρλανδία καταναλώτρια επικαλείται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την ίδια ότι αγοράζει την Ελληνική φέτα σε μια τιμή – που όπως επισημαίνεται στην επιστολή – η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Γιατί τόσο χαμηλή η τιμή του προϊόντος, διερωτώνται οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Τα ερωτήματα

«Επειδή εκ του νόμου αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο των ΠΟΠ προϊόντων είστε εσείς μαζί με τον ΕΦΕΤ και την οικονομική αστυνομία ζητάμε άμεσα την κινητοποίησή σας παίρνοντας δείγματα από τις εν λόγω συσκευασίες με ‘’Φέτα’’», σημειώνεται και αυτό προκειμένου να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί τόσο χαμηλή η τιμή του προϊόντος;

2. Κατά πόσο αυτό το προϊόν έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ;

3. Αν δεν είναι φέτα οι κτηνοτρόφοι ζητούν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών που την παρασκεύασαν και την πούλησαν σε αυτή την περίεργη τιμή και να μπουν μεγάλα πρόστιμα στην πραγματικότητα και όχι στο συρτάρι όπως αυτά που βρήκε ο αρμόδιος Υπουργός.

«Σε όλα αυτά εμείς οι κτηνοτρόφοι περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για την προστασία του καταναλωτή καθώς και όλου του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας στην χώρα μας», τονίζει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι «για μια ακόμη φορά βλέπουμε το μέλλον της κτηνοτροφίας να είναι πολύ δύσκολο με αυτή την κατάσταση που επικρατεί».

Προηγούμενο άρθροΤο θαλασσοπούλι ”Κωλοβούτι” σε παραλία του Βόλου…..αγναντεύοντας
Επόμενο άρθροΣύμη: Δείτε το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μάικλ Μόσλεϊ