Θα πρότεινα μία συγκροτημένη διαδικασία ανίχνευσης προγραμματικών συγκλίσεων με ορίζοντα και εκλογική σύγκλιση, τόνισε για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρώτη ευθύνη να πυροδοτήσει αυτές τις εξελίξεις με ανοιχτά χαρτιά, πάνω στο τραπέζι». Επισήμανε, δε, ότι τα σενάρια που προϋποθέτουν καταστροφή δύο, τουλάχιστον, κομμάτων για να επανέλθει η αισιοδοξία στον προοδευτικό χώρο, είναι σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

«Στις αρχές του χρόνου οι δημοσκοπήσεις μάς έδιναν 9% και 10%»

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως «η προοδευτική αντιπολίτευση χρειάζεται μία αξιοπιστία ισχύος. Δεν έλειψε η πειθώ, δείτε για παράδειγμα ότι η πρότασή μας για μείωση των έμμεσων φόρων υιοθετήθηκε ευρέως. Έλειψε η αξιοπιστία ισχύος, δηλαδή η δυνατότητα να πειστεί κάποιος ότι αυτά μπορούν να είναι εφαρμόσιμα την επόμενη μέρα».

Ακολούθως συμπλήρωσε πως «αυτό θα ήταν δυνατόν αν συγκροτούνταν μία πολιτική δύναμη, μία πολιτική συμμαχία η οποία να μπορεί να καταστεί πλειοψηφική την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα και αύριο, τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες. Αυτή είναι η μεγάλη προσδοκία του προοδευτικού κόσμου».

Κατά τον ίδιο, «η βασική εικόνα, εκεί όπου υπήρξε η μεγάλη ανατροπή σε σχέση με τα αποτελέσματα του περασμένου Ιουνίου ήταν η ελεύθερη πτώση της ΝΔ. Εμείς είχαμε μία, grosso modo, επανάληψη των βουλευτικών μας ποσοστών, με μία μικρή απώλεια, που μπορεί να εξηγηθεί από τις διασπάσεις και τις εσωτερικές μας αναταραχές. Στις αρχές του χρόνου οι δημοσκοπήσεις μάς έδιναν 9% και 10%, όμως με την οργανωμένη εξωστρέφεια καταφέραμε να διορθώσουμε αυτή την εικόνα, είμαστε το δεύτερο κόμμα»,.

«Το αποτέλεσμα των αποσχισθέντων γεννά μία τεράστια πολιτική απαξία»

Ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε, επίσης, ότι «το αποτέλεσμα των αποσχισθέντων γεννά μία τεράστια πολιτική απαξία. Υπό το φως του αποτελέσματος, που είναι κάτω από το όριο της εκλογικής εκπροσώπησης, πρέπει σαφέστατα να επιστραφούν οι έδρες».

Καταληκτικά ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως «ο βήχας του 41% κόπηκε. Πρέπει να κόψουμε και το επιχείρημα που λέει ότι αν δεν είναι η ΝΔ ποιος θα έρθει;».​

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘήβα: Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους – Καλή στην υγεία του ο χειριστής
Επόμενο άρθροΜαριάννα Κιμούλη: Στις Ψυχοκόρες έμαθα πολλά