Στη Βουλή διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών ύστερα από σχετική μήνυση συγγενών θυμάτων που αναφέρεται και σε πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από ένδικα μέσα που κίνησαν από κοινού γονείς και σύντροφος θύματος κατά των πρώην υπουργών, Κώστα Αχ. Καραμανλή  και του Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, η μήνυση στρέφεται κατά των σταθμάρχη Λάρισας και «κατά παντός τρίτου αρμοδίου τυχόν υπευθύνου γ.γ. Μεταφορών, προϊσταμένου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος προκύπτει ότι όφειλε από τις περιστάσεις και τον νόμο να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών και να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το σύστημα τηλεδιοίκησης, την ύπαρξη δεύτερου σταθμάρχη καθώς και άλλο πρόσφορο μέσο ή τρόπο το οποίο θα απέτρεπε το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που φθάνει δικογραφία στη Βουλή που αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα

Παράλληλα, στρέφεται κατά «παντός αρμοδίου για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, την ελλιπή συντήρηση των συρμών και των καθισμάτων των συρμών και κάθε άλλη πράξη προκύψει από την εισαγγελική έρευνα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει διαβιβαστεί δικογραφία στη Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών τόσο κατά του Κώστα Καραμανλή, όσο και κατά των υπεύθυνων υπουργών για το μπάζωμα.

Συμπληρωματική δειγματοληψία, διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA

Στο μεταξύ, με αγωνία παρακολουθεί το πανελλήνιο τις αποκαλύψεις ενόψει της πολυσυζητημένη δίκης με τους συγγενείς των θυμάτων να καταθέτουν νέο υπόμνημα.

Ζητούν αφενός να γίνει συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, αφετέρου διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων.  Το υπόμνημα κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (06/06) στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Χ. Κωνσταντινίδης, ζητούνται, μεταξύ άλλων, συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας που φυλάσσονται στο Κουλούρι Λάρισας από ειδικό μεταλλουργό, ο οποίος θα εξετάσει τα σχετικά υλικά για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη και τη φωτιά. Επιπροσθέτως ζητούν διευκρινίσεις για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν και την ταυτοποίηση τους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Νέος προπονητής του «τριφυλλιού» ο Ντιέγκο Αλόνσο
Επόμενο άρθροΛιακούλη: Σύνθετο το μήνυμα των εκλογών, πολλοί οι αποδέκτες