Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αργύρης Κοπάνας, μετά την είσοδο στο δίκτυο του Βόλου, νερού από τις πηγές Καλιακούδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνουμε στους πολίτες του Βόλου, ότι η επανένταξη των πηγών της Καλιακούδας στο υδραγωγείο της πόλης, έχει ήδη φέρει απτά αποτελέσματα, καθιστώντας το νερό του δικτύου εκτός από ασφαλές και ποιοτικό.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος, τα χλωριόντα έχουν υποχωρήσει κατά 30 – 38 % σε σχέση με το πριν την Καλιακούδα υδραγωγείο και δεν υφίστανται πλέον υπερβάσεις, των ορίων που θέτει η νομοθεσία.

ΧΛΩΡΙΟΝΤΑ  (όριο νομοθεσίας 250 mg/l)

  

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΟ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ (250 mg/l) ΜΕ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ (250 mg/l)   

ΜΕΙΩΣΗ

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 351 216 38,40 %
ΜΕΤΚΑ 287 199 30,60 %
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ 287 195 32,00 %
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 319 209 34,50 %
ΣΑΜΠΑΝΑΓΑ 289 195 32,50 %
ΜΕΛΙΣΣΙΑΤΙΚΑ 305 195 36,00 %

 

Το νερό του Βόλου, είναι ποιοτικό κι έτσι πρέπει να παραμείνει. Η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει με το προσωπικό και τους συνεργάτες της τις άοκνες προσπάθειες για την ένταξη στο υδραγωγείο και νέων ποσοτήτων πηγαίου νερού για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Απαιτείται όμως και είναι ίσης αν όχι μεγαλύτερης σημασίας, η συμμετοχή των πολιτών, σε ένα πλαίσιο οικονομικής, ορθολογικής και περιβαλλοντικά αποδεκτής χρήσης του πόσιμου νερού.

Οι συμπολίτες μας που ακολουθούν δίαιτα πτωχή σε νάτριο, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους σε ότι αφορά στην χρήση του νερού”.

Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, το νερό της ΔΕΥΑΜΒ είναι σίγουρα ασφαλές, αλλά, υπολείπεται σημαντικά του πλήρως ποιοτικού νερού, καθώς εξακολουθεί να παρουσιάζει σκληρότητα, όσον αφορά κυρίως τα άλατα του ασβεστίου που περιέχει. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς εύκολα στη γεύση και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικώς, π.χ. με το νερό που υπάρχει στις δυο κοινόχρηστες βρύσες κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ιωλκού. Είναι σημαντική κι αισθητή η διαφορά γεύσης…….

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΟι Κινέζοι επενδύουν στο Μαρόκο για τις μπαταρίες τους
Επόμενο άρθροΔυο απανωτοί σεισμοί στην Ιστιαία