Παράνομο εργαστήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών εντοπίστηκε σε σπίτι στο Ηράκλειο της Κρήτης με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν σε δύο συλλήψεις.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο εντοπισμός του παράνομου αποστακτηρίου έγινε στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Δείτε εικόνες

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας εγκαταστημένος εξοπλισμός συστήματος απόσταξης αλκοολούχων ποτών, ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία.

Οι έρευνες

Οι έρευνες συνεχίστηκαν σε άλλο χώρο ιδιοκτησίας του ανωτέρω ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 1.890 λίτρα αλκοολούχου υγρού,
  • 61 πλαστικές δεξαμενές με παραπάνω από 82.900 λίτρα με υγρό άγνωστης σύστασης,
  • πλαστικά κυτία περιέχοντα χημική ουσία – ποτάσα,
  • 80 κιλά λευκής ζάχαρης,
  • 7,5 κιλά μαγιά οινοποίησης,
  • ποσότητα σκόνης αλκοολικής ζύμωσης,
  • πλήθος τεμαχίων εμφιάλωσης αποθήκευσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών και
  • τρία (3) αλκοολόμετρα.

Τα κατασχεθέντα υγρά θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παραγωγής και διακίνησης παράνομων νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε./ Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/ Τμήμα Η’ και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Απέρριψε πρόταση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον Τσέριν
Επόμενο άρθροΑνατροπή με Καμαρά στον ΠΑΟΚ – Oδεύει προς Τούμπα ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού