Τριήμερος καύσωνας αναμένεται από την Τρίτη (11/06), με αποκορύφωμα την Πέμπτη (13/04) όταν ο υδράργυρος θα φτάσει – κατά τόπους – ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Μάλιστα, νωρίτερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα μέτρα προστασίας των πολιτών ενόψει του επερχόμενου καύσωνα στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εφαρμογή τηλεργασίας προβλέπεται, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, για τις ημέρες του καύσωνα, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, και για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ως προς τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν επίσης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

 

 

Προηγούμενο άρθροΈκθεση εικαστικών καλλιτεχνών, στον χώρο του Παλαιού Τελωνείου στην παραλία της Νέας Αγχιάλου
Επόμενο άρθροΚαύσωνας: Σε ποιους Δήμους θα μείνουν κλειστά τα σχολεία – Μέσα και η Θεσσαλία