Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται ανατολικότερα και θα προκαλέσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Η Πολιτική Προστασία ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού θα επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου . Το θερμόμετρο στον Αλμυρό θα δείξει σύμφωνα με το meteo, 39 βαθμούς κελσίου αύριο και 40 την Τετάρτη και την Πέμπτη. Καλύτερες θα είναι οι συνθήκες στο Νότιο Πήλιο με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει μέχρι τους 38 βαθμούς. Στην περιοχή του Ρήγα Φεραίου το θερμόμετρο θα δείξει 41 βαθμούς και στον Βόλο από 40 εως 42 την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μόνο στη Ζαγορά το θερμόμετρο θα μείνει στους 37 βαθμούς.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

 Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
 Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
 Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Προηγούμενο άρθροΠάμε Στοίχημα: Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί!
Επόμενο άρθροΔολοφονία 11χρονης: Εξετάζονται ευθύνες δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον δράστη παρά την καταδίκη για βιασμό