Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι του του δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η πρώτη σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 09:00 και συγκεκριμένα στις 08:57. Ήταν εντάσεως 3,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να είναι η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 12,4 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

«Αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους»

Ο πρώτος σεισμός στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 09:17 και ήταν μεγαλύτερης εντάσεως, 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εξίσου ήταν η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 11,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

Ο δεύτερος σεισμός στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, το ίδιο και οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων τους.

Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε κατοίκους του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το πολύπαθο Αρκαλοχώρι και ο σεισμός του 2021

Το Αρκαλοχώρι είναι ένας τόπος που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τους σεισμούς. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, στις 09:17, συνέβη σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι.

Ο σεισμός προκάλεσε υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία.

Ο σεισμός, τότε, ήταν τμήμα σεισμικής ακολουθίας η οποία άρχισε στην περιοχή τέσσερις μήνες πριν από αυτόν τον σεισμό.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε η όμορφη έκθεση με παραδοσιακές καλοκαιρινές δημιουργίες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου
Επόμενο άρθροΜήνυμα Μπακογιάννη: Υπάρχουν καλάμια στην κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης θα κοιτάξει να τα παρκάρει