«Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να πει καλά το μάθημα των επικοινωνιολόγων του, παρότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο και από πού πληρώνονται», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τις ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «επιχείρησε να εμφανιστεί συνοφρυωμένος, σκεπτικός και ταπεινόφρων. Για πρώτη, ίσως, φορά μετά το 2019. Δήλωσε υποκριτικά ‘ανακουφισμένος’ που ‘δεν υπάρχει σήμερα το 41%’!».

«Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το ‘κρυφτό’ του κ. Μητσοτάκη για το αν και πότε θα κάνει ανασχηματισμό»

Για να υπογραμμίσει πως «μάταια προσπαθεί: ήταν ο ίδιος που, με αλαζονεία, χρησιμοποιούσε το ‘41%’ ως αφοπλιστικό επιχείρημα κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης αναδείκνυε θεμελιώδους κοινωνικής σημασίας θέματα όπως το έγκλημα των Τεμπών, τη τερατώδη ακρίβεια, τη διάλυση της δημόσιας υγεία και την έλλειψη ασφάλειας».

«Δεν το έλαβε το μήνυμα»

«Ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενάντια στους υπερόπτες υπουργούς του που ‘είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά’, ωστόσο αρνήθηκε ξανά να παραδεχτεί τις πραγματικές αιτίες της τεράστιας φθοράς της ΝΔ, η οποία έχασε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων μέσα σε ένα μόλις έτος», προσθέτει.

Και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «σε όσους χρόνους και αν κλίνει τη φράση ‘έλαβα το μήνυμα’ των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως «γι’ αυτό και υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα στα Τέμπη δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα ‘επιστημονικά δεδομένα’. Σαν να αγνοεί ότι οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης, για την οποία καθημερινά προκύπτουν νέα συγκλονιστικά στοιχεία», τονίζει.

Προσθέτει δε πως «γι’ αυτό και δεν ανέλαβε ούτε τώρα καμία δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ και αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για ουσιαστική διόρθωση των αδικιών στο τεκμαρτό εισόδημα και για μείωση της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», αλλά και «γι’ αυτό και, ενώ ξορκίζει την (ακρο)δεξιά στροφή που σχεδιάζει – υποτιμώντας με προκλητικό τρόπο την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων – την επιβεβαιώνει επί της ουσίας με τη ρητορική του. Αλλά και με τη… μεταμέλεια που έδειξε προς το (‘στενοχωρημένο’, όπως είπε) υπερσυντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορούσε στην ισότητα στον γάμο».

«Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το ‘κρυφτό’ του κ. Μητσοτάκη για το αν και πότε θα κάνει ανασχηματισμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον πρωθυπουργού να υιοθετήσει τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, «αντί να μιλάει για… καμμένα λεφτόδεντρα».

«Να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όσο το σκέφτεται, τον καλούμε:

  • Να μηδενίσει τον ΦΠΑ για το αναγκαίο χρονικό διάστημα σε βασικά είδη κατανάλωσης, όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά, στη βρεφική διατροφή και περιποίηση, στα άλευρα.
  • Να μειώσει μόνιμα τον ΦΠΑ ανά κατηγορία όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλλά και, αντί να απαξιώνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της, να εξετάσει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

  • Την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με παράλληλη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τους αφορά.
  • Να μειώσει τους συντελεστές φόρου για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα.
  • Να μειώσει τον φόρο από 22% σε 17% στις εταιρίες και τις επιχειρήσεις με κέρδος έως 220.000 ευρώ.

Αντί να μιλάει για… καμμένα λεφτόδεντρα, να δει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει το αυτονόητο για να ανακουφίσει την κοινωνία», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Οργή από τους συγγενείς του άτυχου κοριτσιού
Επόμενο άρθρο«Με τον Σταμάτη Φασουλή δεν έχω σταματήσει ποτέ»