Στη διαφωνία με συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, απέδωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, το ρεκόρ αποχής, στις ευρωεκλογές της Κυριακής – μια αναμέτρηση από την οποία η ΝΔ βγήκε λαβωμένη καθώς έπεσε στο 28,31%.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη «το μήνυμα αρχικά ήταν νίκη της ΝΔ. Δεύτερον, στο επίπεδο του συσχετισμού των κομμάτων παραμένει μια μεγάλη διαφορά και επίσης πολύ μεγάλη απώλεια ψηφοφόρων». Πρόσθεσε δε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η συνολική κρίση για το τι συνέβη χθες ήταν «ναι έχουν γίνει πολλά, θέλουμε πιο πολλά και με μερικά έχουμε στεναχωρηθεί».

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι ψηφοφόροι της ΝΔ προτίμησαν την αποχή αντί να ψηφίσουν άλλο κόμμα

Ο κ. Βορίδης κάνοντας μια ανάλυση με αριθμούς για το πού μπορεί να πήγαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ υποστήριξε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ιστορικό χαμηλό όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχασε σε απόλυτο αριθμό ψηφοφόρων και κατέληξε πως τελικά προτίμησαν την αποχή χωρίς ωστόσο να φύγουν από το κόμμα.

«Ο ψηφοφόρος αυτός δεν έφυγε… Δεν αποσυνδέθηκαν γιατί δε θεωρούν ότι υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική. Είναι προφανές ότι μια σειρά από ζητήματα όπως ο τρόπος φορολόγησης, τα εισοδήματα, η ενίσχυση των εισοδημάτων πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτή είναι η πρόκληση από εμάς» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

«Εκφράζεται μια στεναχώρια, μια διαφωνία…»

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μεγάλο ποσοστό αποχής προήλθε «λόγω της χαλαρότητας που υπήρχε… ότι δε διαλέγουν κυβέρνηση, ότι δεν ακολουθεί πολιτικό γεγονός και ότι έχω ευρωεκλογές…. Αυτό χαλαρώνει τον ψηφοφόρο».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικράτειας παραδέχτηκε ότι με την αποχή αυτή εκφράζεται και μια στεναχώρια από μερίδα, μια διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές όπως ο γάμος ομοφυλοφίλων, ακρίβεια και φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών.

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση ο κ. Βορίδης απάντησε: «Θα δούμε ποιες είναι οι κινήσεις στις οποίες οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν ανταπεξέρχεται, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και φιλοδοξίες τους και χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια και ενίσχυση των πολιτικών».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Όσον αφορά για τα πρόσωπα και το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού ο κ. Βορίδης είπε: «Η συζήτηση για τα πρόσωπα είναι θέμα του πρωθυπουργού» και πρόσθεσε: «Εφόσον οι ψηφοφόροι έχουν πάει στην αποχή υπάρχει επίκριση εν μέρει. Η επίκριση έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Η συζήτηση πάμε δεξιά, κέντρο, αριστερά δεν μου προκύπτει από το αποτελέσματα. Μου προκύπτει: «γίνετε καλύτεροι»».

Για την Ευρώπη και την άνοδο της ακροδεξιάς ο κ. Βορίδης σχολίασε: «Στην Ευρώπη συνέβη αυτό που δεν συνέβη εδώ, έχουμε καθαρή μετακίνηση ψηφοφόρων, εδώ δεν έχουμε» και κατέληξε «Η κυβέρνηση έχει να κάνει πολλά για να βελτίωση την αποτελεσματικότητα της, την ανταπόκρισή της στα προβλήματα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣκιάθος: Ξανά στον αγαπημένο του προορισμό για διακοπές ο Σεΐχης του Κατάρ, Αλ Θάνι – Δείτε βίντεο
Επόμενο άρθροΑταμάν: «Για πρώτη φορά ήταν καθαρό παιχνίδι»