Κλειστός αναμένεται να παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης τις επόμενες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, λόγω του καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την χώρα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ έχει ως εξής:

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων λόγω της πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών, για τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα πρέπει να κλείσει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα».

Πιο ζεστές μέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, με το θερμόμετρο να φτάνει στα ηπειρωτικά, ακόμα και τους 43 βαθμούς. Κλειστά σχολεία, τηλεργασία στο Δημόσιο και αυξημένη ετοιμότητα σε όλες τις Μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – στις κινήσεις τη Πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ επί ποδός βρίσκεται και ο Στρατός για την περιφρούρηση περιστατικών δασών.

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα πρέπει να κλείσει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα

Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω του καύσωνα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάλεσε τον διοικητή του ΕΚΑΒ και τους διοικητές των ΥΠΕ να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύψουν από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

 Κλειστά όλα τα Δημοτικά και οι Παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων επανεκτιμώντας την κατάσταση και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, αποφάσισε ότι όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε και η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -δηλαδή όλα τα Δημοτικά Σχολεία- εντός του Δήμου Αθηναίων, για το επόμενο διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 12-13/06, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: «Συνδέουν» τους «πράσινους» με τον Αλέξις Σάντσες
Επόμενο άρθροΜπάσκετ: Ανανεώνουν για 15 χρόνια τα εγγυημένα συμβόλαιά τους με την Euroleague ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός