Μετά τον Ιούνιο, που ήταν από τους θερμότερους των τελευταίων δεκαετιών, και ο Ιούλιος προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολος. Ο καιρός χαρακτηρίζεται από παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών που φτάνουν τους 6 με 8 βαθμούς κελσίου πάνω από τα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα.

Χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι ότι η μέγιστη ημερήσια τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπερνά καθημερινά τους 38-40 °C σε πολλές περιοχές της χώρας μας

Το meteo παρουσιάζει σε γράφημα τα 32 προγνωστικά σενάρια για τον καιρό τον Ιούλιο, και σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις οι θερμοκρασίες είναι κατά υψηλότερες σε σχέση με τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991 – 2020.

Αναλυτικά το meteo αναφέρει:

«Στα χνάρια του φετινού Ιουνίου θα συνεχίσει ο Ιούλιος όσον αφορά τη θερμοκρασία και την απουσία αξιόλογων βροχοπτώσεων. Αιτία της παρατεταμένης διάρκειας των πολύ υψηλών θερμοκρασίων στη χώρα μας είναι η ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη, με βαθιές υφέσεις να συνεχίσουν να επηρεάζουν τη Δυτική Ευρώπη και να ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή μας.

Το γράφημα παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 9 έως 24 Ιουλίου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετούμε την πορεία των αερίων μαζών.

Βλέπουμε ότι προβλέπονται μεγάλες θετικές αποκλίσεις τιμών θερμοκρασίας από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991-2020 σχεδόν από το σύνολο των σεναρίων, ιδιαίτερα μετά τις 14 Ιουλίου.

Χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι ότι η μέγιστη ημερήσια τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπερνά καθημερινά τους 38-40 °C σε πολλές περιοχές της χώρας μας, φτάνοντας σε επίπεδα 6-8 °C πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Πηγή: meteo

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρώτη θέση στην Ουγγαρία και έφυγε για το Παρίσι ο Τεντόγλου
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» παλεύουν το μεγάλο «χτύπημα» με τον Μάρκος Αλόνσο