Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο, μάλιστα, χαρακτηρίζει «μαθητευόμενο μάγο της κυβέρνησης», εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με κοινή ανακοίνωση του Ιωάννη Τσίμαρη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας & του Τομέα Υγείας του κόμματος, σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού για πιθανή λήψη κυρωτικών μέτρων προς του ιδιώτες γιατρούς.

«Ο εκσυγχρονισμός και η ανασύνταξη του ΕΣΥ δεν επιτυγχάνεται με κακές μεταρρυθμίσεις. Δεν επιτυγχάνεται με απειλές, με επιτάξεις , με τακτικές αποφασίζουμε και διατάζουμε», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη, υπενθυμίζοντας ότι «από πολύ νωρίς έχουμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κρούσει τον κώδωνα για την αποσάθρωση του ΕΣΥ».

Και σημειώνει πως «η κυβέρνηση, πέντε χρόνια τώρα, επιλέγει να ανακοινώνει μέτρα και να εισαγάγει δήθεν ‘μεταρρυθμίσεις’, που θα το οδηγήσουν σε μεγαλύτερη περιδίνηση».

«Η Υγεία δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση όπως την αντιλαμβάνεστε»

«Τελικά, μετά την εισαγωγή της δήθεν ‘μεταρρύθμισης’ της άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών εντός και εκτός ΕΣΥ, το Εθνικό Σύστημα παραμένει μη ελκυστικό. Η απειλή για επιβολή κυρώσεων αν οι ιδιώτες γιατροί δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας, παραπέμπει σε άλλες εποχές», τονίζει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Η θελκτικότητα, κ. υπουργέ, όπως κι εσείς διαπιστώνετε, καθυστερημένα δυστυχώς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι αλληλένδετη με την ουσιαστική απόδοση κινήτρων, όχι με πυροτεχνήματα».

Όπως υπογραμμίζει, «η Υγεία είναι επένδυση για την ευημερία της κοινωνίας, δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση όπως την αντιλαμβάνεστε στην κυβέρνηση» ενώ προσθέτει ότι «το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπηρετεί τους ασθενείς, όχι τους γιατρούς. Η στέρηση π.χ. του δικαιώματος συνταγογράφησης σε περιοχές που ήδη ταλανίζονται από υποστελεχωμένες δομές υγείας του ΕΣΥ, θα λειτουργήσει και πάλι τιμωρητικά για τους πολίτες. Καταλύονται οι αρχές της ισότητας και για τους πολίτες και για τους γιατρούς».

«Αποφασίζετε μονομερώς και τιμωρείτε όποιον δεν ασπάζεται τις αποφάσεις σας. Η υγεία των πολιτών είναι έρμαιο των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!», τονίζει καταληκτικά το ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆδωνις Γεωργιάδης: Μαζεύει τα περί κυρώσεων στους ιδιώτες γιατρούς και προτείνει «καλόπιστη συνεννόηση»
Επόμενο άρθροΗ στιγμή που «έφαγε» τούμπα πάνω στην σκηνή