Προς δύο κατευθύνσεις συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν κάθε στοιχείο που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν, αναζητώντας τα δύο πρόσωπα που θα «κλείσουν» την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, το πρωί της 2ας Ιουλίου.

Γνωστός ο «ηθικός αυτουργός»;

Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά το πρόσωπο που «όπλισε» τον 44χρονο κατηγορούμενο και του ζήτησε να «βγάλει από τη μέση» τον τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο στον τομέα του real estate.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ήδη ένα πρόσωπο έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς φαίνεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Στάθης είχε «φωτογραφήσει» τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό στην επίθεση που είχε δεχθεί παλαιότερα και λόγω της οποίας είχε αναγκαστεί να αλλάξει τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις σχέσεις που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο με τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας, μιας και όπως αποκάλυψε η σύντροφός του, είχαν συναντηθεί πρόσφατα στο νησί των Κυκλάδων.

«Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε, η μαρτυρία της συντρόφου του φερόμενου ως εκτελεστή, ότι ο φερόμενος ως εκτελεστής έκανε μια συνάντηση στη Μύκονο με συγκεκριμένο άτομο με το οποίο το θύμα είχε μια αντιπαράθεση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο «συνεργός»

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί και ένα άτομο που έχει ενεργή συμμετοχή στην υπόθεση της δολοφονίας, καθώς φαίνεται να έχει βοηθήσει τον 44χρονο στην εξαφάνιση του scooter που χρησιμοποίησε ο φερόμενος ως δράστης για τη εκτέλεση του 54χρονου με 20 σφαίρες.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται να πηγαίνει μαζί με τον φερόμενο ως δράστη στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, με ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι το πρόσωπο που τον βοήθησε να εξαφανίσει το scooter με τις πλαστές πινακίδες που χρησιμοποίησε στη δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό.

Μέχρι στιγμής από το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου.

Παράλληλα, δεν γνωρίζουν αν το συγκεκριμένο πρόσωπο γνώριζε τη δράση του 44χρονου και την εμπλοκή του στη δολοφονία του 54χρονου.

«Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό αλλά και στους συνεργούς γιατί φαίνεται ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας συνεργός. Φαίνεται ένα αυτοκίνητο, μετά τη δολοφονία, μπαίνει μέσα στο πάρκινγκ, ο ένας κατεβαίνει από τους επιβαίνοντες, παίρνει το σκούτερ και φεύγει για να το κρύψουν» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Εκτιμούν ότι θα μιλήσει

«Η Ελληνική Αστυνομία μέσα σε τρεις ημέρες συνέλαβε τον φερόμενο ως εκτελεστή», τόνισε μιλώντας στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος θα μιλήσει. Θα μιλήσει γιατί, από ό,τι λένε στα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, είναι αδαής και κάνει λάθη. Φάνηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι έκανε πάρα πολλά λάθη. Αυτός ο άνθρωπος φοβάται τη φυλακή γιατί ίσως εκεί θεωρεί ότι μπορεί να τον ‘διώξουν’ από τη ζωή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠλήθος καταγγελιών στο MyCoast για τις παραβάσεις στις παραλίες – «Τσουχτερά» τα πρόστιμα
Επόμενο άρθροΔράσεις ενημέρωσης σε σχολεία από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής