Με την προβολή της ταινίας “Ας περιμένουν οι γυναίκες” ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Πολιτιστικής Ομάδας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Ο.Π) για το φετινό ακαδημαϊκό έτος, πριν το καθιερωμένο “ΠΟΠ Φεστ” στις αρχές Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη λίγο πριν τις 10 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό αμφιθέατρο της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας η προβολή της ταινίας “Ας περιμένουν οι γυναίκες”. Πρόκειται για παραγωγή του Σταύρου Τσιώλη, ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Αργύρης Μπακιρτζής και Σάκης Μπουλάς.

Στον χώρο βρέθηκαν δεκάδες φοιτητές αλλά και διάφοροι σινεφιλ της πόλης, με τον καλοκαιρινό καιρό να σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου των θερινών σινεμά. Η ΠΟΠ είχε διαθέσιμο μπαρ όπου καθένας μπορούσε να πιει την μπύρα και το κοκτέιλ του φθηνά, ενώ όποιος ήθελε μπορούσε να παραμείνει μετά την ταινία για την καθιερωμένη συζήτηση.

Αυτή η προβολή ήταν και η τελευταία σε ένα πλούσιο ακαδημαϊκό έτος, όπου η ΠΟΠ μεταξύ άλλων διοργάνωσε τριήμερο φεστιβάλ-αφιέρωμα στον βαλκανικό κινηματογράφο, όπως επίσης και πολλές πρόσφατες ή παλαιότερες ταινίες-σταθμούς στην κινηματογραφική ιστορία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας ανακοίνωσαν πριν την προβολή πως οι δράσεις θα λήξουν με το ΠΟΠ Φεστ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά στο Πεδίον του Άρεως στις 2-3 Ιουνίου. Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν διάφορα workshop και εκδηλώσεις, αλλά και δράσεις ανάδειξης τοπικών καλλιτεχνών, φοιτητών και μη.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά τα ξημερώματα σε κατάστημα της οδού Πολυμέρη
Επόμενο άρθροΞεκινούν εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου