Μοιράσου το άρθρο:

Άρθρο της Ζήνας Κακναβάτου, υποψήφιας βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ.

“Εξαφανίζουν τους μαθητές για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Σχολείου. Παλιά, δοκιμασμένη, αξιόπιστη συνταγή με διαχρονική αξία.

Το πρόβλημα λειτουργίας και στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης αναδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο μέσα από τους αγώνες μαθητών-γονιών-καθηγητών όσο και από την ερώτηση του Κόμματος μας στη βουλή.

Όμως Υπουργείο και Διοίκηση της Εκπαίδευσης διαγκωνίζονται πώς θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν μέχρι κεραίας και με μεγαλύτερη ένταση όλο το αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό, αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, μαζί και η σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, τις επιδιώξεις του ΣΕΒ των επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων.

Το τσάκισμα των νεανικών ονείρων και προσδοκιών, οι αποκλεισμοί στη γνώση και τη μόρφωση, οι ανισότητες και οι περιθωριοποίηση των νέων είναι το πιο αντιδραστικό υπόστρωμα για τη δημιουργία των «υποταγμένων» του αύριο.

Δεν επιλέχτηκε τυχαία το Μουσικό Σχολείο, το μοναδικό στο είδος του πάνω στο νησί, από το Υπουργείο και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Στοχεύουν ξεκάθαρα στο να κάμψουν το διεκδικητικό και αγωνιστικό φρόνημα που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών σε υγεία πρόνοια οι καταργήσεις σχολείων, τάξεων και τμημάτων, το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, η αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο, το τσάκισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι ο πυρήνας της πολιτικής και των προγραμμάτων όλων των αστικών κομμάτων που στηρίζουν την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας του Κεφαλαίου με όποια κυβερνητική σύνθεση και να βρίσκονται.

Δε μας μένει άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος του αγώνα, οργανώνουμε την πάλη μας, διαμορφώνουμε μια πλατιά και βαθιά κοινωνική συμμαχία στη βάση της διεκδίκησης και ικανοποίησης των σύγχρονων πραγματικών αναγκών μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών του Μουσικού Σχολείου που αποτελεί και αγώνα γενικότερα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε:

– Κανένας μαθητής να μην μείνει έξω από το Μουσικό Σχολείο.

– Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφής ανάλογα με τις επιλογές των

μαθητών.

– Να μην κλείσει κανένα τμήμα στο Μουσικό Σχολείο.

– Να δεσμευτεί το Υπουργείο για την άμεση λύση προβλημάτων που

σχετίζονται με τη λειτουργία και τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου.”

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μπουρνούς: «Η κυβέρνηση προχώρησε έργα που θα μεταμορφώσουν σταδιακά τη Δυτική Λέσβο σε τουριστικό και εμπορικό κόμβο του Αιγαίου”
Επόμενο άρθροΝέα ακτοπλοϊκή γραμμή με το πρώτο πλοίο να φτάνει χθες στο Σίγρι