Αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου μέσα σε λίγες ημέρες και πλέον νοσηλεύονται τρεις ασθενείς στη ΜΕΘ Covid και 26 στην κλινική κορωνοϊού. Γιατροί τονίζουν πως δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς νοσηλεύονται και μικρότερες ηλικίες αλλά και μεγαλύτεροι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.
Μέχρι στιγμής λειτουργεί μόνο μία κλινική κορωνοϊού, η παλιά Β’ Παθολογική στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου .Έχει 36 κλίνες και μέχρι στιγμής μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Οι γιατροί τονίζουν πως θα πρέπει οι νοσηλείες να σταθεροποιηθούν και φυσικά αν είναι δυνατόν να μειωθούν, καθώς σε αντίθετο σενάριο θα πρέπει να ανοίξει και δεύτερη κλινική κορωνοϊού, θυμίζοντας σε όλους στιγμές του δεύτερου ή και τρίτου κύματος.
Για να αποτραπεί κάθε αρνητικό σενάριο, οι γιατροί προτρέπουν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες να εμβολιαστούν γιατί οι συνθήκες καθημερινότητας το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα αλλάξουν, ενώ το στέλεχος Δέλτα που υπερισχύει πλέον είναι πιο μεταδοτικό.
Στο μεταξύ με αργούς ρυθμούς εξελίσσεται,σε αντίθεση με την αρχή, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμών emvolio.gov.gr στη χερσαία Μαγνησία έχουν ολοκληρωθεί 100.112 εμβολιασμοί και στις Σποράδες 9285. Συνολικά, 109.397 πολίτες έχουν καλυφθεί πλήρως με το εμβόλιο του κορωνοϊού. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η χορήγηση της τρίτης δόσης. Στη χερσαία Μαγνησία έχουν γίνει 327 εμβολιασμοί και στις Σποράδες μόλις τέσσερις.

Προηγούμενο άρθροΛινού – Σε 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση του κοροναϊού μεταξύ παιδιών
Επόμενο άρθρο60 εργαζόμενοι του Νοσοκομέιου Βόλου σε αναστολή εργασίας και μόνο 2 οι αντικαταστάτες