Μικρές απώλειες παρουσιάζουν οι ευρωαγορές λίγο μετά το άνοιγμα καθώς η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τους επενδυτές.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα οριακή άνοδο 0,01% στις 354,92 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε πτώση.

 

Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,32%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,24%, ο CAC 40 στο Παρίσι στο -0,09%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,19% , ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει άνοδο 0,38%.

 

Επιφυλακτικότητα επικράτησε νωρίτερα και στις ασιατικές αγορές όπου επικράτησαν μεικτά πρόσημα, λόγω της πολιτικής κρίσης στις ΗΠΑ όπου συνεχίζεται το shutdown, των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, αλλά και το ανησυχητικό οικονομικό outlook.

 

Πίσω στην Ευρώπη, εντός της ημέρας αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να κάνει πάντως ανακοινώσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ωστόσο αναμένεται να αναγνωρίσει ότι σημειώνεται σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη, αυξάνοντας τις προοπτικές για καθυστέρηση μιας πρόσθετης ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

Στα πολιτικά νέα, η αντιπαράθεση μεταξύ Τραμπ και Δημοκρατικών συνεχίζεται. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε αργά χθες ότι θα συμμορφωθεί με το αίτημα της Νάνσι Πελόζι και ότι δεν θα απευθύνει την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης μέχρι να τερματιστεί το shutdown της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Σπύρος Λυκούδης υπερψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΚλείνει στις 16:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα